Premium Här är de första labbodlade fiskpinnarna Med labbodlad fisk kan vi äta fiskkött utan att fiskar måste dö. Nu har tyska Bluu Seafood presenterat sina första produkter, som bygger på fiskceller och växtprotein. Ania Obminska Publicerad 10 aug 2022 kl 11.05 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta Annons I slutet av december 2020 kunde en restaurang i Singapore för första gången servera labbodlade kycklingnuggets. Snart kan turen komma till fisk. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ celler nyheter premium fisk Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta
Svenska satelliten kopplar upp franska polisens elitstyrka Sveriges första helt privatfinansierade satellit – täcker tredjedel av jorden. • Franska GIGN först att kopplas upp under OS. ”Taktisk kommunikationskanal.”
Efter enorma ai-satsningar och Tesla-nedgång – oro för bubbla inom ”megatech” Analytiker luftar tankar om en möjlig ai-bubbla efter att flera techbolag backar kraftigt på börsen.
Nu ska oljejätten kunna lagra mer koldioxid än Norges totala utsläpp Equinor har säkrat kapacitet att lagra mer koldioxid än Norges totala årliga utsläpp. ”En ny, kommersiell, norsk havsnäring” säger norska energiministern.