Populärteknik

Här är allt vi vet om nya vikbara mobilen Samsung Galaxy F

Samsungs vikbara monstermobil tros bli marknadens dyraste telefon när den lanseras nästa år. Det svenska priset kan hamna på över 20000 kronor.

Publicerad

Samsung Galaxy Fold är nu presenterad. Ny Teknik har testat den. Är den nått att ha? Läs mer om Samsungs vikbara telefonen här.

2018-11-16 Nya bilder visar upp Galaxy F i nytt ljus

Samsungs nästa hajpade telefon Galaxy F har dykt upp i nya renderade bilder på nätet med ett Android Q-operativsystem anpassat för den dubbla vikta skärmen, enligt T3.

Bilderna som kommer från Letsgodigital visar telefonen i tre lägen: ett tablet-läge, ett halvöppet och ett stängt med framsidan uppåt. Sammantaget ser vi nu telefonen i en betydligt tydligare sammanhang än på dess presentation.

Skärmen som kallas Infinity Flex Display förväntas vara en 7,3 tum OLED-skärm som blir till en 4,5 tum OLED-skärm på baksidan när det är ihopvikt.

Samsung Galaxy F uppskattas att bli lanserad under tidigt 2019 och misstänks få en hög prislapp.

2018-11-13 Ny video visar Samsung Galaxy F

För runda 20000 kronor väntas Samsungs nya vikbara satsning att bli din, och den kommer förmodligen att debutera till Mobile World Congress i februari 2019. Samsung visade i förra veckan upp en prototyp, men hur den slutgiltiga designen kommer att se ut är ännu oklart.

Nu har Youtubern Concept Creator laddat upp en video som ska föreställa Samsung Galaxy F. Användaren brukar göra just detta, visualisera hur kommande telefonmodeller kan komma att se ut, baserade på rykten.

Hur nära Concept Creator är slutdesignen låter vi vara osagt, men det kan i alla fall ge en fingervisning om en slutdesign. Vanligtvis väntar han med att skapa en video till det finns tillräckligt med läckt information för att ge en så korrekt bild  som möjligt av den kommande telefonen. Se videon i spelaren nedan.

2018-11-12 Så mycket kan Samsung Galaxy F kosta i Sverige

Det råder ingen tvekan om att Samsungs vikbara mobiltelefon som har arbetsnamnet Galaxy F kommer att få en saftig prislapp. Men hur dyr blir den?

Den koreanska nyhetsbyrån Yonhap har pratat med flera analytiker som tror att telefonen kommer att kosta runt 2 miljoner won när den släpps på den inhemska marknaden i början av nästa år.

Rakt översatt blir det drygt 16 000 kronor i Sverige, men man kan kallt räkna med ytterligare prispåslag. När Galaxy Note 9 släpptes i höstas kostade den billigaste varianten knappt 1,1 miljoner won, eller 8 800 kronor, i Sydkorea. I Sverige landade instegspriset på runt 11 000 kronor.

Det ska med andra ord inte mycket till för att Galaxy Note F ska klå Iphone XS Max som marknadens dyraste flaggskeppstelefon. Kanske kan den rentav bli den första smarta telefonen från en större tillverkare som får ett pris på över 20 000 kronor i Sverige.

Då släpps Samsung Galaxy F

Samsungs mobilchef DJ Koh har sagt att de i ett första steg kommer att tillverka runt en miljon exemplar av telefonen för att testa vattnet. Det officiella uttalandet är än så länge bara att telefonen kommer att finnas i butik under första halvåret 2019.

Men Yonhap uppger att källor med insyn i Samsungs verksamhet säger att Galaxy F kommer att släppas i mars 2019. Sannolikt kommer telefonen då att presenteras i sin helhet på branschmässan Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari.