Populärteknik

Glue fixar hemleverans – även om du inte är hemma

Budet dokumenterar hela leveransen så att kunden kan veta att allt gått rätt till. Foto: Glue
Budet dokumenterar hela leveransen så att kunden kan veta att allt gått rätt till. Foto: Glue
Carl Johan Grandinson är vd och medgrundare av Glue. Foto: Glue
Carl Johan Grandinson är vd och medgrundare av Glue. Foto: Glue
Glue In Home gör det möjligt att få leveranser innanför dörren även när du inte är hemma. Foto: Glue
Glue In Home gör det möjligt att få leveranser innanför dörren även när du inte är hemma. Foto: Glue

Stockholmare med smart lås från Glue kan få sina paket eller matkassar levererade in i bostaden, utan att behöva släppa in budet.

Publicerad

E-handeln fortsätter att öka raskt samtidigt som leveranserna ofta blir struliga. Antingen får du sitta hemma en hel arbetsdag och vänta på ett bud eller gå omvägen förbi ett uthämtningsställe. Den svenska startupen Glue har en lösning.

Nu lanserar de en ny tjänst. Den som har ett lås från Glue kan få sina paket levererade innanför dörren – även om ingen är hemma när budet ringer på. Tjänsten kallas för Glue In Home och finns till en början tillgänglig i delar av Stockholm.

– Det här är något vi jobbat länge på, det har varit ambitionen ända sedan vi startade. Ett digitalt lås i sig är förstås trevligt, men den stora nyttan kommer när du kan göra tjänster mer tillgängliga. Som hundpassning, städhjälp eller hemleveranser, säger Glues vd Carl Johan Grandinson till Ny Teknik.

In Home fungerar så här. Istället för att beställa ett paket hem till dig ber du e-handlaren skicka det till Glues egen postterminal. Sedan skickar Glue paketet med ett bud hem till dig. Denne får en engångskod för att låsa upp det smarta låset och ställer sedan in paketet innanför dörren. Det finns också ett samarbete med Mathem där budet kan ställa in varorna direkt i kylen.

Det är förstås inte gratis. Förutom att du behöver ett smart lås i dörren betalar du en avgift som i nuläget ligger på 69 kronor per leverans. Det går dock att samla flera paket i Glues terminal och få alla levererade samtidigt till samma kostnad.

När Amazon lanserade en liknande tjänst i USA i slutet av förra året väcktes en vild diskussion om hur säkert det är att släppa in främlingar i hemmet när man inte är hemma själv. Glue har löst problemet genom att se till att hela leveransen filmas och laddas upp i molnet.

– Det finns en funktion i appen som budet har på sin telefon som automatiskt slår på kameran när de öppnar dörren. Sedan filmas leveransen, och kameran fortsätter filma några sekunder efter att dörren gått igen, för att visa att den verkligen är stängd och låst, säger Carl Johan Grandinson.

Tjänsten ger tydliga fördelar till den som vill slippa hämta ut paket eller lämna bud, men Carl Johan Grandinson menar att det finns fördelar för logistikföretagen också. Eftersom de slipper anpassa sig till när kunderna är hemma kan de sprida ut leveranserna över dagen och får enklare att samköra flera paket till samma område.

– Det finns otroligt många optimeringar att göra genom att leverera under hela dagen istället för att bara under de få timmar på kvällen när folk är hemma från jobbet, säger Carl Johan Grandinson.

Glue vill inte säga hur många kunder de har som kan utnyttja tjänsten i nuläget, men Carl Johan Grandinson säger att de finns ”tusentals” installerade lås i Stockholmsområdet. Dessutom har de redan sett en ökning i beställningarna sedan In Home lanserades igår.

– Nu kommer vi rulla ut den här tjänsten successivt. Först i Stockholm, sedan resten av Sverige och nästa steg är en lansering i London, säger han.

Smarta lås med gott om kapital

Glue AB

Grundades: 2013

Kontor: Stockholm och London

Anställda: 25

Omsättning: 3,6 miljoner kronor (2017)

Resultat: - 22,3 miljoner kronor (2017)

Riskkapital: Cirka 90 miljoner kronor.