Digitalisering

"Fuck off" sa Intelchefen till Nokia

Paul Otellini
Paul Otellini

Intels vd Paul Otellini blev inte glad när Nokias vd Stephen Elop ringde och berättade om sin allians med Microsoft. - Jag sa samma sak som Carol brukar säga, sa Otellini på dagens paneldebatt i Barcelona.

Publicerad

På förra årets mobilmässa i Barcelona gjorde Nokia och Intel stor sak av sitt nya utvecklingssamarbete. Tillsammans skulle de ta fram det nya operativsystemet Meego för de ännu smartare mobila prylarna.

Men i fredags vände Nokias nya vd Stephen Elop sin partner Paul Otellini ryggen. Nu är det Microsofts operativsystem Windows Phone 7 som har högsta prioritet. En första Meego-produkt kommer visserligen att lanseras i år. Men därefter ska Nokias Meego-ingenjörer jobba med ”utveckling för framtiden”.

Intel har sagt att man fortsätter med Meego.

Men idag kommenterade Otellini för första gången Nokias nya allians.

På frågan ”Vad svarade du Elop när han ringde och berättade”, gav Paul Otellini följande besked:

- Jag använde ordet som Carol brukar använda, sa han, refererande till ett känt Youtube-klipp där Yahoos vd Carol Bartz, sa ”Fuck off” till en reporter.

Carol Bartz satt också med i paneldebatten.

- Jag förstår vad de vill göra. Jag kanske hade gjort samma sak, och ringt samma telefonsamtal som Elop.  Det här (Nokia) var den sista mobiltillverkaren som nu genomgår samma förändring som redan skett i pc-världen, sa Otellini.

Han förefaller alltså tro att Nokia blir mobilvärldens Dell. Ett företag som tjänar pengar på en effektiv hantering av inköp, montering och distribution.