Digitalisering

Fortsatt storm på Twitter – nyckelpersoner lämnar bolaget

Turbulensen fortsätter på Twitter. Arkivbild. Foto: Jeff Chiu/AP/TT
Turbulensen fortsätter på Twitter. Arkivbild. Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Flera högt uppsatta chefer på Twitter lämnar företaget, där turbulensen fortsätter efter Elon Musks övertagande.

Publicerad

Två av Twitters högsta säkerhetschefer, Lea Kissner, och Yoel Roth lämnar Twitter, rapporterar flera medier. Det gör också Robin Wheeler, som ledde företagets marknadsförings- och försäljningsgrupp.

Turbulensen fortsätter alltså på plattformen sedan Elon Musk köpte bolaget, och sade upp ledningen och halva företagets personal.

De som klarat sig från massuppsägningarna fick via mejl på onsdagen beskedet att det var slutjobbat med distansarbete och att från och med torsdag behövde alla infinna sig på kontoret.

Hans fokus på en ny prenumerationstjänst kopplad till den blå verifikationsbocken bredvid användarens konto har mötts av kritik. I ett möte med personalen på torsdagen betonade han vikten av att den blir en succé.

– Utan en betydande prenumerationsinkomst, så är det en stor risk att Twitter inte kommer att överleva den kommande ekonomiska nedgången. Ungefär hälften av vår inkomst behöver komma från prenumerationer, sade Musk.

Med mindre personal har experter varnat för att säkerheten på plattformen kan vara hotad. USA:s myndighet FTC skriver att man följer utvecklingen på Twitter med djup oro".