Tekniknyheter

Flygvapen varnar för intrång i Area 51

Varningsskylt i närheten av Area 51 i Nevada. Foto: X51/Flickr
Varningsskylt i närheten av Area 51 i Nevada. Foto: X51/Flickr

Ett evenemang på Facebook som, något skämtsamt, uppmanar till stormning av den amerikanska flygbasen Area 51 i Nevada har på kort tid lockat över 900 000 personer.

Publicerad

Nu kommenterar det amerikanska flygvapnet intrångsplanerna.

Planen är att samlas vid restaurangen Area 51 Alien Center den 20 september för att koordinera intrånget.

"Om vi Narutospringer kan vi röra oss snabbare än deras kulor. Låt oss se de där utomjordingarna", skriver arrangören. Det är en referens till den animerade ninjan Naruto Ozumaki som har en unik (och snabb) löpstil.

Facebook-skämtet har gett upphov till en rad lustigheter i sociala medier de senaste dagarna. Och tidningen Washington Post frågade därför det amerikanska flygvapnet hur man skulle reagera om planen sattes i verket.

"Flygvapnet är alltid redo att skydda USA "

"Det är en aktiv träningsanläggning för det amerikanska flygvapnet och vi avråder alla från att försöka ta sig in på områden där vi tränar väpnade amerikanska trupper. Flygvapnet är alltid redo att skydda USA och dess intressen", säger flygvapnets talesperson Laura McAndrews till tidningen.

Flygbasen, känd som Area 51, ligger omkring 20 mil nordväst om Las Vegas i delstaten Nevada. Underrättelsetjänsten CIA förnekade fram till 2013 dess existens. Trots det har basen sedan mitten på 1900-talet förknippats med ufon och teorier om hur statsapparaten mörkat kontakter med utomjordiskt liv.