Populärteknik

Fiasko när Mike Hughes skulle bevisa att jorden är platt

Mike Hughes ska bevisa att jorden är platt. Genom att skicka upp sig själv med en hemmagjord raket. Foto: Waldo Stakes/Mad Mike Hughes
Mike Hughes ska bevisa att jorden är platt. Genom att skicka upp sig själv med en hemmagjord raket. Foto: Waldo Stakes/Mad Mike Hughes

Mike Hughes skulle skicka iväg sig själv med en raket för att bevisa att jorden är platt. Grus i maskineriet gjorde att det blev inställt.

Publicerad

Det var i lördags det skulle genomföras. Limousineföraren Mike Hughes, 61, skulle ta ett första steg i sitt uppdrag att bevisa att jorden är platt.

Det första steget innebär att han ska skicka iväg sig själv med en ångdriven hemmagjord raket i Mojaveöknen. Hughes yttersta mål är en efterföljande avfyrning som ska placera honom flera mil ovanför jorden. Där hoppas den 61-årige limousinföraren kunna fotografera bevis på den skiva som han påstår att vi alla lever på.

Någon avfyrning blev det alltså inte. Den självlärda ”raketforskaren” fick tillfälligt ställa in. En av anledningarna till det är att han saknade tillstånd från myndigheter, en annan att han hade mekaniska problem med sin husbil/raketstartare – den säckade ihop på motorvägen.

– The United States Bureau of Land Management berättade för mig att de inte skulle tillåta mig att genomföra det, åtminstone inte på den platsen, meddelar Hughes på Youtube. Det var väldigt nedslående.

Men Mike Hughes ger sig inte. Han uppmanar alla som är intresserade att hålla sig uppdaterade via Youtube. Hughes hoppas att rakettestet ska bli av redan den här veckan.

Fortsättning lär följa.