Digitalisering

En handfull fortfarande intresserade av Yahoo

Yahoos chef Marissa Mayer. Foto: IBL
Yahoos chef Marissa Mayer. Foto: IBL

Antalet intresserade köpare av nätpionjären Yahoo är nu nere i en handfull. Amerikanska operatören Verizon och Daily Mail är fortfarande med i matchen.

Publicerad

Idag går tiden ut för den som vill lägga ett preliminärt bud på Yahoo. Intresset för den något bedagade amerikanska internetjätten har varit stort. I förhandsspekulationerna har de talats om 40 intresserade budgivare. Enligt Wall Street Journal har den skaran dock minskat betydligt under helgen. Nu uppger källor till tidningen att det rör sig om "en handfull" intresserade budgivare. Ett av företagen som är intresserat är den amerikanska operatören Verizon.

Så sent som förra året blev Verizons köp av en annan amerikansk internetpionjär, AOL, klart. Ett köp av Yahoo skulle enligt Wall Street Journal kunna passa in i operatörens strategi att kombinera data om kundernas mobilanvändning med annonser från AOL och då kanske Yahoo. Med de gemensamma resurserna skulle företaget kanske kunna konkurrera med Google och Facebook om nätets annonspengar.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här