Populärteknik

Efter eldkastaren – nu säljer Musk parfym som luktar bränt hår

Världens rikaste man har blivit parfymförsäljare, för att ha råd med köpet av Twitter. Eller åtminstone beskriver Elon Musk det så i inlägg på just Twitter.

Publicerad

Tesla- och Space X-chefen har ändrat sin titel på medieplattformen till "parfymförsäljare", och lagt ut en länk till parfymen "Burnt hair" (bränt hår). De röda flaskorna säljs via The Boring Company, ett annat av Musks projekt, som tidigare även salufört en eldkastare.

"Snälla köp min parfym, så att jag kan köpa Twitter", skriver Musk, som är känd för såväl skämtsamma som kontroversiella och svårtydbara inlägg.

Det har varit många turer på sistone kring den Sydafrika-födde entreprenörens försök att köpa Twitter. Tidvis har han försökt dra sig ur, men om han inte genomför köpet denna månad kan det bli rättegång för kontraktsbrott i USA i november.

Köpeskillingen är satt till 44 miljarder dollar (500 miljarder kronor). Musks förmögenhet är värderad till mycket mer än så, men det spekuleras i att han behöver sälja exempelvis Tesla-aktier för att få kontanter. Tesla har fallit hårt på Nasdaq-börsen i New York på sistone.