Premium

De vill få oss att äta mer alger och bassängodlad fisk

En stor andel av den fisk som fiskas upp i Sverige blir inte mat till människor, utan går till exempel till minkfoder eller biogas. Ett nytt centrum ska höja sjömatens status i Sverige – och nyttja den betydligt mer hållbart än i dag.

Publicerad

Varje år fiskas 240 000 ton fisk upp i Sverige. Inte ens hälften, 40 procent, går till matkonsumtion. Samtidigt importerar vi tre fjärdedelar av all vår sjö- och havsmat, uppger KTH.

eller
Prova Ny Teknik Premium
Redan tidningsprenumerant? Aktivera ditt konto här
I medlemskapet på Sveriges Ingenjörer ingår Ny Teknik Premium. Aktivera ditt konto här

Logga in och få tillgång till ännu mer Ny Teknik
  • Tillgång till låsta artiklar på nyteknik.se
  • Exklusivt nyhetsbrev med de viktigaste nyheterna till din e-post varannan vecka
  • Obegränsad läsning i appen Ny Teknik
  • Möjlighet att läsa papperstidningen Ny Teknik digitalt i din dator, surfplatta eller mobil