Populärteknik

Därför kommer Googles Pixel 3 sopa banan med Apple och Samsung

Googles vd Sundar Pichai och en Pixel 2 XL. Foto: TT
Googles vd Sundar Pichai och en Pixel 2 XL. Foto: TT

Om ett företag, Google i det här fallet, köper in 2000 ingenjörer så kommer det hända saker med produkterna. Enligt IBTimes kommer Google att sopa banan med de andra teknikjättarna.

Publicerad

Snart är det dags för Samsung att presentera sin nya flaggskeppstelefon Samsung Galaxy S9. Frågan många ställer sig är: kommer den att kunna matcha eller till och med vara bättre än Apples Iphone x?

Efter presentationen av Galaxy S9 så kommer ryktena om Apples kommande telefoner att tillta. Hittills gör rykten gällande att Apple kommer att sluta tillverka nuvarande Iphone x i sommar. Men också att de i höst kommer att presentera tre helt nya Iphone X-telefoner. September brukar vara månaden för Apple att presentera sina nya produkter.

Efter den presentationen börjar jämförelserna. Vem tillverkade egentligen årets bästa mobiltelefon? Apple eller Samsung? Enligt IBTimes kommer det 2018 inte att vara någon av dessa. Sajten spår i stället att Google sopar banan med teknikjättarna när de släpper sin Pixel 3-serie. Så här motiverar sajten påståendet:

För det första. Pixel har redan de bästa funktionerna, folk har bara inte insett det ännu. I oktober förra året, mitt emellan två av Apples mobiltelefonssläpp presenterades Pixel 2 och Pixel 2 xl. Google har finslipat tre viktiga funktioner: kameran, lagringsutrymmet och batteriet med sin snabbladdning. Tre tunga fundament som gör att Google kommer att leda branschen.

Googles nya ingenjörer kommer att göra skillnad

För det andra, alla dessa ingenjörer. Google öppnade plånboken och köpte 2000 HTC-ingenjörer för 1,1 miljarder dollar. Det går inte att tolka på något annat sätt än att Google menar allvar med sin mobiltelefonsatsning och det här kommer att synas i Pixel 3.

För det tredje. Googles mjukvara ligger och brummar i varenda Android-telefon. Och varje gång systemet uppdateras kommer det först till Googles egna produkter. Om vi sätter det i ett perspektiv. I augusti förra året lanserade Google 8.0 Oreo. Det rullade ut till Pixel- och Nexus-telefoner direkt. En flera år gammal Nexus 5x hade alltså en mer sofistikerad mjukvara än då relativt nya Samsung Galaxy S8.

För det fjärde, tre modeller att välja mellan! Visst, det är fortfarande tidigt i ryktessvängen. Men trots det väntas Google lansera tre Pixel 3-modeller, dessa går under kodnamnen ”Crosshatch”, ”Albacore” och ”Blueline". Hur modellserien kan se ut är svårt att säga, men en Pixel 3, en Pixel 3 XL och en ännu okänd modell är en inte alltför vild gissning.

För det femte, ett starkt ekosystem. Apple är kända för att låsa in sina kunder i sina system, Itunes, Icloud och så vidare. I Googles system är det lite mer fritt. Och är man sedan tidigare van vid att använda till exempel Googles kalender och mejl så kan man se fram emot en smidig användarupplevelse.