Premium

Därför gör svenskarna spel till kontroversiella Magic Leap

De här ar-glasögonen är mytomspunna, kritiserade och så dyra att nästan ingen har råd med dem. Det har inte hindrat en svensk studio från att ge ut storspelet Angry Birds till Magic Leap One. ”Jag tror att augmented reality kommer att bli enormt stort”, säger entrprenören Tommy Palm.

Publicerad

Man behöver inte vara fågelskådare för att veta vilken art det rör sig om. Den är arg och den är röd och tillhör Angry Birds, en av mobilerans största spelsuccéer, med åtskilliga miljarder nedladdningar. Med en slangbella skjuter jag den, bara för skojs skull, mot en fåtölj på ett kontor i Stockholm. Fågeln studsar från möbeln ner på golvet.

Att fågeln har migrerat från mobilskärmen till verkliga miljöer är bara en av alla saker som är annorlunda med den här utgåvan av Angry Birds. En annan är att nästan ingen kommer att få chansen att spela det. Angry Birds FPS: First Person Slingshot är – än så länge – exklusivt för det så omtalade ar-visiret Magic Leap One, utvecklad av det ännu mer omtalade Florida-företaget Magic Leap.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här