Populärteknik

Då lanserar Apple sin streamingtjänst

Apples vd Tim Cook. Snart presenterar teknikjätten två nya digitala tjänster. Foto: TT
Apples vd Tim Cook. Snart presenterar teknikjätten två nya digitala tjänster. Foto: TT

Apple kommer att visa upp sin Netflix-dödare och sin nya nyhetstjänst på ett event i vår, uppger källor.

Publicerad

Den 25 mars smäller det. Då kommer Apple att hålla ett event för att presentera två nya digitala tjänster som kan skaka om konkurrenterna, rapporterar Bloomberg. En rad Hollywood-kändisar ska redan ha bjudits in till tillställningen.

Att Apple är på väg att lansera sin egen streamingtjänst är en illa bevarad hemlighet. De senaste åren har företaget beställt en lång rad tv-serier som ska användas för att ta upp kampen mot konkurrenter som Netflix och Amazon Prime.

Tjänsten kommer att integreras i Apple TV och i appen med samma namn som finns till Iphone och Ipad. Enligt Bloomberg kommer visa program att vara gratis att kolla på, medan andra kräver ett abonnemang. Det ska även gå att betala extra för att lägga till serier och filmer från andra nätverk, som Showtime, Starz och Viacom.

Själva lanseringen av tv-tjänsten kommer att ske under april eller maj, uppger två anonyma källor för tv-kanalen CNBC.

Den andra tjänsten vet vi mindre om innehållet i. Det är en betalversion av Apple News där du kan få tillgång till nyhetsartiklar från olika medier som anslutit sig till tjänsten. Med tanke på Apple News inte finns i Sverige ännu, kan det dröja innan tjänsten kommer hit.