Populärteknik

Då hålls Apples utvecklarevent WWDC22 – på nätet

Även årets upplaga av utvecklarkonferensen WWDC blir webbaserad. Men Apple kommer att bjuda in en skara utvecklare och studenter till ett fysiskt möte den 6 juni.

Publicerad

Under fjolårets WWDC-konferens visade Apple bland annat upp en hel hoper nyheter för sina operativsystem, bland annat funktionerna shareplay och omtalade universal control.

Fokus på operativsystem – igen

I år bjuds utvecklare, och studenter, till ett virtuellt event som hålls mellan 6–10 juni. Precis som förra året kommer fokus ligga på att visa upp kommande nyheter för alla olika varianter av Apples operativsystem – det vill säga Mac OS, IOS, Ipad OS, Watch OS och Tv OS.

Förutom det kommer även en liten skara utvecklare och studenter att bjudas in till en fysisk sammankomst som hålls på öppningsdagen 6 juni vid Apple Park, teknikföretagets enorma huvudkontor i Cupertino i Kalifornien. På plats ska församlingen kunna titta på konferensens öppningstal och state of the union-videor, ett slags tekniska fördjupningar om plattformarnas rådande tillstånd. Keynote-talet och fördjupningarna kommer också sändas på nätet för utvecklare.

Rykten florerar inför WWDC

Inför varje upplaga av WWDC svärmar det av rykten på nätet om att Apple förutom ny mjukvara också kommer att presentera färsk hårdvara på konferensen.

Just nu bedrivs det högintressant utvecklingsarbete kring flera kommande Appleprodukter. Det är exempelvis ingen hemlighet att Iphonetillverkaren arbetar med ett par vr- och ar-glasögon. Ny Teknik har också skrivit en och annan artikel om Apples ännu icke bekräftade planer på att utveckla en självkörande bil (även om det arbetet kan ha satts på paus).

Sannolikheten att vi får se en vr-hjälm, Apple-bil eller kanske en uppdaterad Mac Pro är därför låg. Å andra sidan var den senaste hårdvaran att presenteras under WWDC just datorn Mac Pro och skärmen Pro Display XDR, så man vet aldrig.