Populärteknik

Côtes de Suède

Svenskt vin har stor potential, hävdar Lundaforskare.

Publicerad

Går det verkligen att odla vin i Sverige? Jodå, svarar forskarna.

– I dag finns det 260 personer i Sverige som odlar vin, säger Christina Skjöldebrand, adjungerad professor i livsmedelsteknik vid Lunds tekniska högskola. De flesta är hobbyodlare, som på äldre dagar bytt karriär. Men om vi ska få en mer professionell vinodlarbransch behövs mer kunskap och fler unga människor. Många svenska odlare behöver också hjälp med att kvalitetsgranska vinet och få stöd för att göra verksamheten lönsam och attraktiv för besökare, hävdar hon.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här