Innovation

Containerodling ska göra Ikea självförsörjande på sallad

Ikea börjar med hydroponisk odling i containrar utanför två svenska varuhus, med näring som utvunnits från matavfall. Syftet är att kunna bli självförsörjande på sallad.

Publicerad

(Uppdaterad)

I en cirkulär ekonomi är även avfall en råvara. Möbeljätten Ikea meddelar nu att de ska börja förädla sitt matavfall till växtnäring. Den ska användas för att odla Ikeas egen sallad, i containrar utanför deras varuhus. De första försöken kommer att ske i Malmö och Helsingborg.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här