Digitalisering

Com Hem anmäler Telia till EU-kommissionen

Com Hem anmäler Telia till EU-kommissionen för anklagelser om att telebolaget har brutit mot villkoren som sattes upp inför köpet av Bonnier Broadcasting. Men Telia håller inte med.

Publicerad

Tele2-ägda Com Hem anmäler Telia till EU-kommissionens så kallade Monitoring Trustee. Detta i anslutning till den auktion om streamingrättigheter som var ett krav från EU-kommissionen för att godkänna Telias köp av Bonnier Broadcasting.

Enligt Com Hem har Telia valt att inkludera fler rättigheter i auktionen än vad EU-kommissionen avsett.

– I dag inledde Telia sin auktion för att sälja rättigheten att sända TV4 streamat till en annan konkurrent. Men de har samtidigt bakat in andra rättigheter i auktionen, för att göra även dessa exklusiva, säger Joel Ibson, kommunikationsansvarig på Tele2 på måndagen.

Telia håller inte med om att bolaget har brutit mot sina åtaganden, men kan inte närmare gå in på varför.

– Vi accepterade vissa åtaganden i samband med att vi fick affären godkänd, och de åtagandena följer vi givetvis, säger Telias presschef Ralf Bagner.

TT: Ni har inte inkluderat fler streamingrättigheter i auktionen än vad som avsetts?

– Jag kan inte uttala mig om vad Tele2 menar i sin anmälan, mer än att vi följer de åtaganden som är förknippade med det godkännande som vi fick av kommissionen för att genomföra affären, säger Bagner.