Startup

Carl Pei avslöjar Nothings första produkt

Carl Pei började på Handelshögskolan i Stockholm, men avbröt studierna för att flytta till Kina och grunda Oneplus. Foto: Oneplus
Carl Pei började på Handelshögskolan i Stockholm, men avbröt studierna för att flytta till Kina och grunda Oneplus. Foto: Oneplus

Den svenska techentreprenören Carl Pei har varit hemlighetsfull med vad hans nya bolag Nothing egentligen ska göra. Men nu kommer nyheten att bolaget ska tillverka trådlösa hörlurar – och samtidigt ta in många miljoner i nytt kapital.

Publicerad

I oktober lämnade Carl Pei mobiltelefontillverkaren Oneplus, som han då var ansiktet utåt för. Några månader senare berättade han om en ny miljonsatsning, konsumenttechbolaget Nothing.

Nu har bolaget plockat in motsvarande 125 miljoner kronor från Alphabetägda GV, tidigare känt som Google Ventures.

– Peis vision för smarta enheter är tilltalande. Vi har stort förtroende för att Nothing kommer att ha en meningsfull påverkan på marknaden för konusmentteknik, säger GV:s Tom Hulme i ett pressmeddelande.

”Ett ekosystem”

Miljonerna blir ett rejält tillskott för bolaget, som tidigare tagit in motsvarande 59 miljoner kronor från kända namn som Twitch.tv-grundaren Kevin Lin och Reddits vd Steve Huffman.

Samtidigt med nyheten om pengarna avslöjar Carl Pei vilken som blir Nothings första produkt. Det handlar om trådlösa hörlurar, vilka ska lanseras i sommar. Efter det ska fler produkter följa.

– Vi bygger ett ekosystem av smarta enheter. Vi börjar med enklare prylar som hörlurar, men vi kommer att släppa flera produkter under året. På sikt vill vi att enheterna ska kommunicera med varandra, säger den svenska techstjärnan i en intervju med Bloomberg.

Väljer London: ”Nummer ett”

I intervjun berättar också Pei, som är född i Kina med uppvuxen i Sverige, varför han valde att starta sitt nya bolag i London.

– Jag tror personligen att brexit kan sporra den brittiska regeringen att bli mer tävlingsinriktad när det kommer till att locka talanger till landet. Sett till framgångsrika tech-startups är London fortfarande nummer ett.

Integrerad teknik

Tidigare har Carl Pei berättat om slutmålet med företagets produkter: att tekniken blir så integrerad hos användarna att den inte märks.

– Framför mig ser jag en gräsplätt där människor har en picknick, och det är inga skärmar där. Inga datorer, inga telefoner, inga smarta klockor. Det är slutmålet, har Carl Pei sagt till The Verge.