Innovation

Boeing: Vår raket sätter den första människan på Mars

Boeings vd Dennis Muilenburg är självsäker att hans företags Space Lauch System är den självklara vinnaren i kapplöpningen till den röda planeten mot Elon Musks SpaceX. Foto: Nasa/Hawaii National Guard

Boeings vd Dennis Muilenburg är övertygad om att hans Space Launch System kommer att klå Elon Musks SpaceX.

Publicerad

I en intervju med The Street fick Dennis Muilenburg frågan om den första bemannade expeditionen till Mars kommer göras med Boeings raket eller med Elon Musks SpaceX. Boeings vd svarade självsäkert att hans Space Lauch System är den självklara vinnaren i kapplöpningen till den röda planeten. Just nu konstrueras den 38 våningar höga jätten i samarbete med Nasa. Enligt Muilenburg kommer raketen ha en kraft på knappt 41 MN.

– Om man vill översätta siffran till biltermer så motsvarar det dragkraften hos 207 000 Corvette-motorer. Vi kommer inleda testflygningar nästa år, och vi ska åka tillbaka till månen. Administrationen ligger på när det gäller att återvända till månen och sätta upp en månbas som sedan kan användas som avstamp för resor till Mars. Och jag är fast övertygad om att den första personen som sätter sin fot på Mars kommer ta sig dit med hjälp av en Boeing-raket, säger Dennis Muilenburg till The Street.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här