Tester

Bästa trådlösa hörlurarna (in-ears) just nu – här är våra test

Ny Tekniks experter testar löpande nya hörlurar av modellen in-ears. Foto: Unsplash
Ny Tekniks experter testar löpande nya hörlurar av modellen in-ears. Foto: Unsplash

Trådlösa hörlurar av modellen in-ears (true wireless) är en bra kompanjon att alltid ha med sig. De är smidiga och lätta – ofta med riktigt bra ljud. Passar för såväl musik, podcast eller för att ta ett möte. Intresset för modellen har ökat lavinartat – och efter Apple Airpods dominans finns nu många tillverkare på marknaden. Vilka hörlurar är bäst? Låt Ny Tekniks experter guida dig. Här är samlar vi våra tester av trådlösa in-ears.

Publicerad Uppdaterad

Är du på jakt efter ett par hörlurar som inte trådtrasslar eller hamnar i kläm? Då kan trådlösa in-ears vara ett bra alternativ.

Den här typen av hörlurar är ofta små och lätta, perfekta att stoppa i öronen när du är på språng – men fungerar lika bra när du ska gå in i fokusläge och vill stänga ute omvärldens alla störande ljud. Många in ears är utrustade med brusreducerande teknik.

Många modeller lämpar sig även bra för träning. De sitter ofta bra i öronen och tål ofta fukt och stryk.

Faktum är att trådlösa in-ears tenderar att vara billigare än andra typer av trådlösa hörlurar, till exempel over-ears – vilket gör dem till ett utmärkt val för den med smalare budget. Med det sagt finns det så klart även in-ears som sticker iväg i pris.

Ny Tekniks techreportrar testar löpande nya modeller av in-ears. Vilka hörlurar är bäst? Här samlar vi våra senaste test.

Apple

Airpods Pro 2 mot svart bakgrund.
Airpods Pro 2.

Airpods Pro 2 (andra generationen) – ”Fall inte för hajpen”

Apple Airpods 2 släpptes i slutet av förra året – och populära blev de omgående. Enligt färsk statistik från analysfirman Canalys utgör den nya modellen nästan två tredjedelar, eller 63 procent av alla sålda Airpods.

Nu är frågan: Hur bra är Apples trådlösa in-ears med aktiv brusreducering? Lever de upp till hajpen? Ny Teknik har testat.

Har utbytbara silikontoppar. Foto: Apple
Har utbytbara silikontoppar. Foto: Apple

Airpods Pro – dyr men grym brusreducering

Airpods Pro är Apples första trådlösa in-ears. De är bättre än originalet på varenda punkt. Utom när det gäller priset.

Jabra

Foto: Jabra
Foto: Jabra

Jabra Elite 7 Pro – ”Nu får Jabra skämmas, de här är för bra”

Det finns en känd sekvens från tv-serien ”Riket”. Ernst-Hugo Järegård spelar doktor Helmer och står och ropar ”danskjävlar”. Överläkaren avskyr vårt grannland. Ungefär så föreställer jag mig att danska Jabras konkurrenterna gastade när Jabra har lanserade sina nya trådlösa hörlurar Elite 7 Pro (och Elite 7 Active). Kanske inte av hat, men av avund. Jabras hörlurar är helt enkelt för bra.

Jaybird

Jaybird Vista 2 – ”Bästa träningslurarna”

Ett par hörlurar av modellen in ear, tillverkade för att möta ”militär standard”. Har Jaybird med Vista 2 lyckats överträffa sig själva?

Sennheiser

Foto: Sennheiser
Foto: Sennheiser

Sennheiser True Wireless Momentum 3 – ”Bäst ljud för pengarna”

Sennheiser levererar på alltifrån ljudet till passformen och batteritiden. De nya true wireless-lurarna är något av det bästa du kan köpa just nu.

Sony

Sony wf-1000xm5
Sony wf-1000xm5

Sony WF-1000xm5 – ”Jättebra hörlurar – som du inte vill köpa”

Sony har uppdaterat sin premiummodell när det kommer till trådlösa in-ears. WF-1000xm5 kommer lastat med fin teknik på i stort sett alla plan.

Men man ska ha rejäl tur och sitta väldigt still för att hörlurarna för tusenlappar ska låta bättre än något du hittar i realådan på en bensinmack.

Sony Linkbuds S tillsammans med laddningsasken. Foto: Viktor Krylmark
Sony Linkbuds S tillsammans med laddningsasken. Foto: Viktor Krylmark

”Nya lurarna från Sony får mig att lämna galaxen”

Lättviktarna Sony Linkbuds S väger in på 4,8 gram per öronsnäcka. De nya hörlurarna av modellen trådlösa in-ears är världens minsta. Sony gör nästan allt rätt – synd bara att passformen är usel – igen.

Foto: Sony
Foto: Sony

Sony Linkbuds – ”Jag älskar årets konstigaste hörlurar”

Sonys nya Linkbuds liknar inga andra hörlurar på marknaden. I stället för att stänga ute ljud släpper de igenom allt, och det är en oväntad lättnad.

Övriga tillverkare

Foto: Bang & Olufsen
Foto: Bang & Olufsen

Bang & Olufsen Beoplay Ex – är de värda 4 000 kronor?

När Bang & Olufsen släpper ett par trådlösa in-ears för 4000 kronor, ja då spetsar man öronen. Men hur bra låter dessa lyxlurar?

Bose Quietcomfort Earbuds 2. Foto: Bose
Bose Quietcomfort Earbuds 2. Foto: Bose

Bose Quietcomfort Earbuds 2 – ”Jättebra jättedåliga hörlurar”

Bose, allt såg så bra ut – toppbetyget skulle räknas hem. Sedan gick Ny Tekniks testreporter ut på ett ärende – och då förändrades allt.

Foto: Bowers & Wilkins
Foto: Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins PI7 – ”Tar det trådlösa ljudet till nästa nivå”

Tänk att du lyssnar på en av dina favoritlåtar för kanske tusende gången. Och nu gör du det en gång till. Fast nu är inget sig längre likt. Du hör nya detaljer, som att låten har ytterligare en dimension till i sig. Trummor och bas tar en helt annan plats. Det som hände var att den tusendeförsta gången du hörde låten hade du Bowers & Wilkins PI7 i öronen. Vi har testat hörlurar i premiumsegmentet förut. Men det här är next level.

Foto: Nothing
Foto: Nothing

Nothing Ear (1) – Coola. Men man siktade väl på mer än ok?

Nothing Ear 1 är här. Ett par dunderhajpade true wireless-hörlurar med aktiv brusreducering. Lever de upp till snacket? Inte fullt ut.

Pixel Buds Pro är runda och bulliga, men sitter bra i öronen. Foto: Google.
Pixel Buds Pro är runda och bulliga, men sitter bra i öronen. Foto: Google.

Pixel Buds Pro – ”Nästan perfekta”

Med några fiffiga funktioner, riktigt bra ljud och helt okej brusreducering är hörlurarna Pixel Buds Pro redo att tävla med de största i den här prisklassen.

Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi

Redmi Buds 3 Pro – ”Budgetlurar som krossar konkurrenterna”

Tänka va. Du behöver inte betala över 2 000 kronor för ett par riktigt bra trådlösa in-ears. Det visar Xiaomi med Redmi Buds 3 Pro.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Samsung Galaxy Buds 2 – ”Låter bra, men har ett stort minus”

Vi testar hörlurarna Samsung Galaxy Buds 2. Ett par riktigt bra hörlurar – om det inte vore för det där lilla haveriet.