Populärteknik

Amazon släpper flygande övervakningskamera

En pytteliten drönare som patrullerar ditt hem. Amazons dotterbolag Ring står för en av årets märkligaste produktlanseringar.

Publicerad

Under torsdagen presenterade Amazon höstens produktnyheter, och bland smarta högtalare och wifi-routrar fanns också en helt ny slags övervakningskamera från dotterbolaget Ring.

Always Home Cam är en liten autonom drönare som kan patrullera ditt hem när du är borta. Ett system som kommer att kosta runt 250 dollar när det lanseras under nästa år.

Tanken är att den ska komplettera fasta övervakningskameror. Drönaren kan flyga ut och kolla på delar av hemmet där kameror saknas, och ägaren kan se videoströmmen direkt i mobilen.

Drönaren kan antingen programmeras att rycka ut automatiskt vid larm, eller så kan den skickas ut manuellt om ägaren vill kolla om ett fönster står öppet eller spisen är på. För att hitta rätt ritar drönaren upp en karta över hemmet med hjälp av sina sensorer när den installeras, och ägaren kan sedan markera ut vilket rum om är vilket.

När drönaren ligger i laddstationen blockeras kameran så att den inte kan filma, och användaren kan välja att begränsa vilka delar av hemmet den får flyga i.