Populärteknik

Allt vi vet om Samsung Galaxy S9

Bilder tagna med Samsungs nya Galaxy s9? Foto: Weibo
Bilder tagna med Samsungs nya Galaxy s9? Foto: Weibo
Enligt läckan så är det så här Samsung Galaxy s9 och Galaxy s9 + kommer att se ut. Foto: Evleaks
Enligt läckan så är det så här Samsung Galaxy s9 och Galaxy s9 + kommer att se ut. Foto: Evleaks
Tunnare ram på Samsung Galaxy s9?
Tunnare ram på Samsung Galaxy s9?
Konceptbild, Samsung Galaxy S9. Foto: Benjamin Geskin
Konceptbild, Samsung Galaxy S9. Foto: Benjamin Geskin
Samsung Galaxy S9 – en konceptbild av MINU och jPZamora.
Samsung Galaxy S9 – en konceptbild av MINU och jPZamora.
Bild från Techdroider som påstår att den visar S9:ans specifikationer. Foto: Techdroider
Bild från Techdroider som påstår att den visar S9:ans specifikationer. Foto: Techdroider

Samsung jobbar på nästa generation Galaxy - nämligen Samsung Galaxy S9. Här samlar vi alla rykten om telefonen.

Publicerad

2018-02-13: Här är priset på Galaxy S9

Det ska bli intressant att se om Samsung på söndag kommer att kunna överraska oss när de presenterar sin nya telefon Galaxy S9 (och S9+). Känslan är att de flesta detaljer redan har läckt ut, på ett eller annat sätt.

Senaste läckan rör nu prisbilden, och telefonerna kommer att kosta ungefär som förväntat, om man får tro mästerläckaren Evan Blass. Han påstår att en Galaxy S9 i Europa kommer att kosta 841 euro (cirka 8400 kronor) och en Galaxy S9+ 997 euro (cirka 10 000 kronor). En Iphone X med 64 gb hårddisk går att köpa för runt 10 500 kronor.

2018-02-13: Ännu mer läckor om Galaxy S9

Det är knappt två veckor kvar till Samsung Galaxy S9 presenteras. Och snart har nog varenda detalj om den nya telefonen läckt ut. Nu senast fångade sajten Slashleaks upp en bild från Orange som publicerade en produktsida för Galaxy S9.

Här är Galaxy S9-specifikationerna från läckan:

5,8-tum amoled-skärm med "3d touch".
QHD revolution, dual-pixel-kamera med “F1.5/F1.25"-bländare.
Exynos 8895-processor.

2018-02-12: Galaxy S9 25 procent snabbare än Galaxy S8

Samsung Galaxy S9 kommer att vara riktigt snabb, det skriver sajten T3. Detta efter att man ha gått igenom den nya processorn Qualcomm Snapdragon 845 – som visade sig vara en kraftfull processor kraftfullt.

Som vi tidigare skrivit väntas Samsungs Galaxy S9 vara den första telefonen som rustas Snapdragon 845. Qualcomm lät nyligen ett gäng journalister testa den nya processorn – där det påstods att det kommer att vara 25 procent snabbare än förra årets Snapdragon 835.

2018-02-02: Läckta fotoexmpel visar på spännande kamerafunktioner i Galaxy s9

Bilderna från den senaste läckan är publicerade på den kinesiska sajten Weibo. Den här gången rör det kamerafunktionerna i Galaxy S9. Tre bilder som påstås tagna med en Galaxy S9, eller möjligen Galaxy S9 +. Om så är fallet så visar kameran på hög kvalitet och fina funktioner, vilket sannolikt bör oroa huvudkonkurrenten Apple.

Foto: Weibo
Foto: Weibo

En av bilderna föreställer en pojke som gungar, vilket indikerar att kameran kommer att kunna hantera rörelse med snabb slutartid. Ett annat foto visar en man som hoppar i en sjö, vilket kan vara en hint om förbättrade belysningsfunktioner. Den sista bilden föreställer en katt, den visar på en skarp bild med ett kort skärpedjup. Tidigare rykten har gjort gällande att Galaxy S9 kommer att rutast med en kamera med 12 megapixlar.

Så ser Samsung Galaxy s9 ut

2018-01-29: Ny stor läcka – så här ser Samsung Galaxy s9 ut

Enligt läckan så är det så här Samsung Galaxy s9 och Galaxy s9 + kommer att se ut. Foto: Evleaks
Enligt läckan så är det så här Samsung Galaxy s9 och Galaxy s9 + kommer att se ut. Foto: Evleaks

Nyfiken på hur Samsung Galaxy S9 kommer att se ut? Enligt en ny stor läcka kommer den se ut som bilden här ovan. På bilden syns även Galaxy s9 +.

Evan Blass som är publicerat bilden på sin Twitter. Han skriver att de största skillnaderna mellan S9 och S9+ ligger i minnet. S9 + kommer att ha 6 gb ram och 128 gb internminne. Medan S9 får 4 gb ram och 64 gb internminne.

Han skriver också att S9 kommer ha en skärmstorlek om 5,8 tum och s9+ kommer vara 6,2 tum.

2018-01-25: Nya detaljer om kameran läckta

Den nederländska sajten Galaxy club påstår sig ha grävt fram detaljer om kameran i den kommande Samsungtelefonen Galaxy S9.

På Samsungs officiella hemsida hittade de information som tyder på att telefonens kamera kommer kunna filma med 480 bilder per skund i full HD. På hemsidan nämns aldrig Galaxy S9 – men komponenter som förväntas sitta i telefonen dyker upp i informationen.

Läcka visar Galaxy S9-specs

2018-01-18: Läcka visar Galaxy S9:s specifikationer

En bild florerar på nätet som påstås vara en förpackning till Samsung Galaxy S9. Bland annat har den erkända mobilläckaren Bejamin Gaskin publicerat den på sin Twitter.

Enligt bilden kommer Samsung Galaxy s9 med en 5,8 tums Quad HD+ Super AMOLED-skärm. Lagrinsutrymme om 64 gb och 4 gb ram. Den uppges även innehålla iris-läsare. Telefonen väntas också komma i en större variant om 6,2 tums skärm.

2018-01-17: Då finns Galaxy S9 i butik

Nu börjar bilden klarana lite kring lanseringen och försäljningsstart av Samsungs nya flaggskeppstelefon Galaxy S9.

Enligt Twitterprofilen Evan Blass kommer man att kunna börja förbeställa telefonen från den första mars. Och finnas i butik från och med den 16 mars.

Sedan tidigare är det känt att presentationen av Galaxy S9 kommer att ske den 26 februari, under mässan Mobile World Congress 2018.

2018-01-12: Ny funktion i Galaxy S9 avslöjad

Samsung bekräftar nu att det i deras kommande mobiltelefonsmodeller, bland annat Galaxy S9, kommer tillåtas att lyssna på FM-bandet. Alltså att lyssna på radio med ett FM-chip. Förändringen kommer att innebära att användare som lyssnar på radio via nätet kommer att spara på både data och batteri, skriver Mashable.

2018-01-10: Då presenteras Samsung Galaxy S9

Det florerade rykten förra året om att Samsungs presentation av nya flaggskeppet Galaxy s9 skulle komma att ske tidigare än väntat.

Samsung har nu bekräftat att de kommer att presentera Galaxy s9 under Mobile World Congress 2018 – som drar igång om en månad i Barcelona. Startdatum för eventet är den 26 februari.

Det innebär att Galaxy s9 presenteras en månad tidigare än sin föregångare, som under ett specialevent presenterades i slutat av mars 2017.

2018-01-09: Tunnare ram på Galaxy S9?

En ny bildläcka har nått internet. Den ser ut att visa på att Samsung Galaxy S9 får en tunnare ram än sin föregångare Samsung Galaxy S8. Eller vad tycker du? Avgör själv.x

Tunnare ram på Samsung Galaxy s9?
Tunnare ram på Samsung Galaxy s9?

2017-12-18: Läckan som kan röja hur Galaxy S9 ser ut

Är det så här Samsungs nästa toppmodeller ser ut? Ja, i alla fall om man ska tro twittaren Steve H, mer känd under sitt alias @onleaks. Via sitt Twitterkonto har han publicerat en serie datorgenererade bilder som påstås vara baserade på CAD-modellerna som används i tillverkningen av Galaxy S9.

Om bilderna är äkta tar de död på ett populärt rykte om att Samsung planerar att bygga in fingeravtryckssensorn i skärmglaset på Galaxy S9. På bilderna syns nämligen något som ser ut att vara en biometrisk sensor i höjd med kameralinsen på telefonens baksida.

Ärkerivalen Apples släpp av Iphone X kan ha fått Samsung att tidigarelägga lanseringen av sin nästa toppmodell, skriver Bloomberg. Enligt tidningens källor kan Samsung komma att visa upp Galaxy S9 och större syskonmodellen Galaxy S9+ redan i slutet av februari, med säljstart i mars. En av de stora nyheterna med nästa års toppmodell är ett "uppdaterat" kamerasystem, uppger källorna.

Stort lagringsutrymme i Galaxy S9

2017-12-05: Galaxy s9 kan komma med rejält lagringsutrymme

Samsung har offentliggjort att de massproducerar mobilindustrins första 512 gb lagringsutrymmeslösning med en eUFS-lösning. Många tror nu att nästa generations eUFS-lösning kan komma att landa i Galaxy s9. Det skulle betyda att de kommer att vinna den kampen mot Apple med god marginal. Och skulle också ses lite som en kupp om de lyckas implementera lösning så kort efter Apples lansering av Iphone x.

2017-11-27: Jätteskärm i Galaxy s9

Enligt Sammobile kommer Galaxy s9 med riktigt stor skärm. Den nya generationen Galaxy s påstås nämligen ha en skärmratio som täcker 90 procent av telefonens front. Båda de nya s9-telefonerna väntas få tunnare ramar mot tidigare generationer.

Samma källa påstår att telefonens "haka" kommer att vara minimal och telefonerna ska dessutom vara tunnare än tidigare generationer.

2017-11-24: Samsung rättar till hånade fingeravtryckssensorn?

Samsung förväntas rätta till det värsta med Galaxy s8 i och med nästa års presentation av Galaxy s9. Nämligen att de förväntas flytta på, och rätta till fingeravtryckssensorn. På s8:an är den liten, ytlig och satt obekvämt nära kameran. Svår att och lätt hänt att kameralinsen blev nedkladdad.

Men enligt BGR kommer man alltså att flytta den så att den sitter under kameran – med en blixt som separerar de båda. En lösning som påminner om hur Google placerat sina fingeravtryckssensorer.

2017-11-23: Ny bild visar hur Galaxy s9 ser ut?

En bild som påstås visa hur Galaxy s9 kommer att se ut har läckt ut.

Läcka påstår att Galaxy s9 kommer att se ut så här. Foto: bgr
Läcka påstår att Galaxy s9 kommer att se ut så här. Foto: bgr

Det är en skaltillverkare som har skapat en rendering av den kommande telefonen. Den påstås vara baserad på uppgifter som kommer från fabriken där Galaxy s9 monteras. Nu är bilden alltså ute. Om det är så här den slutgiltiga produkten kommer att se ut är osäkert. Läckan kommer alltså inte direkt från Samsung.

Ansiktsscanning i Galaxy S9?

2017-11-21: Förbättrad ansiktsscanning i Galaxy S9?

Mobiljätten var tidigt på banan med ansiktsigenkänning. I säkerhetssynpunkt har systemet däremot inte fungerat särskilt bra – det har varit lätt att lura. Det här ska det däremot bli ändring på.

Enligt ET News jobbar Samsung med att få till en uppdaterad ansiktsigenkänning till kommande Galaxy s9. Man uppges också jobba med en iris-scanner.

2017-11-20: Ingen 5g i Galaxy s9?

Den ryktas bli Samsungs mest kraftfulla telefon någonsin. Men den kommer att sakna Samsungs bästa nya teknik.

Samsung jobbar hårt med att kunna leverera nästa generations mobilsignal – 5g på flera ställen i världen. Den nya tekniken kommer att tillåta användare att ladda ned 4k HDR-filmer och aaa-spel på bara några sekunder.

Men tekniken är omogen och förmodligen inte redo att lanseras till nästa år när Galaxy s9 ska presenteras. Samsung siktar på att pressa ut 5g på marknaden först 2019, skriver Express.

2017-11-14: Hur många Galaxy S9 blir det?

Nya rykten om Galaxy S9-serien rullar. Tidigare har det rapporterats om att serien kommer i två varianter, S9 och S9 plus. Det nya ryktet gör gällande att Samsung planerar även en tredje variant: Galaxy S9 mini. Även den en helskärmstelefon fast med en storlek om fem tum, skriver Valuewalk.

Men kom ihåg att liknande rykten spreds även för S7- och S8-serien utan att en mini presenterades. Så, tredje gången gillt nu då?

2017-11-14: Exynos 9810 i Galaxy S9-serien?

Samsung har presenterat den Exynos 9810-processorn. Det nya chipet kommer att integreras med de kommande flaggskeppstelefonerna, som förmodligen når butikshyllorna i början av 2018. Enligt rapporter kommer de nya Samsung Galaxy S9 och S9+ att drivas av den nya Exynos 9810-processorn. Galaxy S9 kommer att finnas tillgängliga med både Snapdragon 845 och Exynos-processorer, skriver Netans.

2017-11-09: Samsung kopierar Face-id?

Tekniksajten BGR rapporterar att Samsung ska ha slutfört hårdvarespecifikationerna för Galaxy S9. Och att massproduktionen ska dra igång i debember, vilket kan indikera att Samsung desperat vill få ut en Iphone x-konkurrent snabbt.

Källor till BGR hävdar också att Galaxy S9 kommer att rustas med en sofistikerad ansiktsigenkänningsteknik – inspirerad av Apples face id-teknik.

2017-11-08: Behåller Galaxy S9 3,5-porten?

Apple tog bort hörlursuttaget i sina Iphones. Google slopade det i sina Pixels. Hur kommer Samsung att göra? Just nu rullar en Samsung-reklam som bland annat hånar Apple för att ha slopat den omtycka 3,5-porten. Det är dock inga garantier för att Samsung behåller den. Kolla bara på Google som så sent för ett år sedan hånade sin huvudkonkurrent för att sedan gå i samma spår med Pixel 2.

Twitter-läckan Ice Universe tror dock att porten blir kvar. Vi får väl se. Samsung har bollen och det lär ryktas om 3,5-porten hela vägen fram till lansering.

Galaxy S9 – snabbaste androiden på marknaden?

2017-11-06: Galaxy S9 – snabbaste androiden på marknaden

Samsung Galaxy S9 och S9 Plus förväntas bli de två snabbaste androiderna på marknaden, när de når dit i början av 2018, skriver Forbes.

S9-familjen kommer att utrustas med Snapdragon 845-processor, eventuellt tillsammans med Adreno 630 GPU. Med 845:an förväntas prestationsvinningen ligga runt 25 procent mot nuvarande Snapdragon 835.

845 kommer förmodligen vara branschstandard om ett år, men Forbes hävdar att Galaxy S9 kommer att ha detta exklusivt i runt sex månader.

2017-11-02: Ingen fingeravtryckssensor under skärmen på Galaxy S9

Det är fortfarande många månader kvar innan Galaxy S9 presenteras, och som vanligt spekuleras det rejält om vad den nya telefonen kan vara utrustad med. Ett rykte har gjort gällande att Samsung jobbar med en fingeravtryckssensor som ska vara placerad under skärmen. Det kan mycket väl stämma.

Men Galaxy S9 verkar inte bli den första Samsungenheten som får den funktionen. Twitter-kändisen Ice Universe skriver att han är "100 procent säker på att det inte blir någon skärmfingeravtrycksläsare i Galaxy S9", rapporterar BGR.

2017-11-01: Stor omdesign för Galaxy S9

Samsung jobbar på nästa stora grej - Galaxy S9. Ett par läckor hävdar att telefonens design kommer att få några betydande förändringar.

Ice Universe är känd i twitterkretsar för att ofta komma med läckor. Här om dagen publicerade han en mystisk tweet.

Men vad betyder det? Möjligen kommer telefonen att få en dubbellinsskamera, precis som Galaxy Note 8. Kanske betyder det även att Samsung kommer att fixa sitt problem med fingeravtryckssensor. I dagens generation har den på baksidan en lite udda placering på "sidan om".

Här är en bild publicerad på Techdroid – som påstår sig visa specifikationer för Galaxy S9.

Bild från Techdroider som påstår att den visar S9:ans specifikationer. Foto: Techdroider
Bild från Techdroider som påstår att den visar S9:ans specifikationer. Foto: Techdroider

2017-10-31 Pris och släpp?

Techradar förväntar sig att priset på en Samsung Galaxy S9 kommer att ligga på 725 dollar. Samt att telefonen kommer att lanseras i mars 2018.