Populärteknik

Allt vi vet om Samsung Galaxy Note 10

Samsung Galaxy Note 10 och 10+ Foto: Samsung
Samsung Galaxy Note 10 och 10+ Foto: Samsung
Är det här kommande Galaxy Note 10 från Samsung? Foto: @onleaks
Är det här kommande Galaxy Note 10 från Samsung? Foto: @onleaks
Kommande Galaxy Note 10 ser ut att bjuda på en del skärmyta. Förutsatt att denna läckta bild inte är förfalskad. Foto: FCC
Kommande Galaxy Note 10 ser ut att bjuda på en del skärmyta. Förutsatt att denna läckta bild inte är förfalskad. Foto: FCC

Under 2019 väntas Samsung Galaxy Note 10 att släppas. Här samlar vi trovärdiga rykten om specifikationer, lanseringsdatum och funktioner som rör Samsungs nästa topptelefon Note 10.

Publicerad

2019-08-08: ”Samsung har drabbats av en identitetskris”

Samsung Galaxy Note 10 och Galaxy Note 10 Plus har nu presenterats.. Två nya modeller – och en identitetskris, anser Ny Tekniks Peter Ottsjö. Läs analysen här.

2019-08-07: ”Som en dator i en mobiltelefon”

När det här skrivs är det bara timmar kvar till Samsungs stora lansering av Galaxy Note 10 och 10+. Men redan nu är alla hemligheter avslöjade. Sajten Droid Life har kommit över pr-material som knappast var tänkt att spridas före presentationen av de nya modellerna.

Som tidigare rapporter skvallrat om har Galaxy Note 10 en skärm på 6,3 tum, medan 10+ får 6,8 tum. En knapphålsutskärning upptill gäller för båda modellerna, liksom väldigt smala kanter.

Pekpennan S Pen ska ha stöd för gestinmatning, något Samsung kallar ”det närmsta du kommer en trollstav till din mobiltelefon”.

I Galaxy Note 10+ sitter ett batteri på hela 4300 mAh, medan Note 10 får nöja sig med 3400 mAh. Supersnabb laddning utlovas. Smarta algoritmer ska optimera batteritiden utifrån användarens mobilvanor.

”Med Galaxy Note 10 har vi inte bara gjort en smartphone. Vi har gjort en dator som är en spelkonsol, filmstudio och intelligent pekpenna i en och samma enhet”, skriver Samsung i sitt reklammaterial.

Vidare hävdar bolaget att kameran möjliggör ”vackra porträtt, slående landskapsbilder och häpnadsväckande supernärbilder under vilka ljusförhållanden som helst”.

En annan nyhet: audio zoom, där Galaxy Note 10-modellerna utrustade med tre mikrofoner ska kunna fånga upp ljud på ett mer effektivt sätt.

Priset då? Galaxy Note 10 sägs börja på 949 dollar, medan 10+ ska kosta från 1099 dollar.

2019-07-31: Då lanserar Samsung nya Galaxy Note

Nästa generation av proffsmobilen Samsung Galaxy Note visas av allt att döma upp den 7 augusti i samband med ett stort event i New York. 

Som vanligt har det börjat läcka ut information och bilder om Galaxy Note 10. Säljstart är den 23 augusti om man ska tro förbeställningsinformationen som redan finns på Samsungs hemsidor.

Flera namnkunniga mobilnyhetssidor skriver att sannolikheten är stor att även en plus-variant av Note lanseras samtidigt. Samstämmiga uppgifter bekräftar även att luren kommer i tre färgalternativ (vit, svart och rosa).

Note 10 ska ha en skärm på 6,3 tum medan Note 10 plus har en skärm på 6,8 tum. Skärmupplösningen sägs vara 3040x1440 pixel för plus och 2280x1080 pixel för den mindre modellen.

2019-07-15: Nya bilder avslöjar allt om Note 10?

Just nu pågår en febril verksamhet bakom kulisserna hos mobiltillverkaren Samsung.
Om bara några veckor - i början av augusti - väntas nämligen det sydkoreanska teknikföreraget visa upp den kommande prestigemobilen Galaxy Note 10 på en påkostad presskonferens.

Men nu har det läckt ny information som kan avslöja detaljer om den hajpade jättemobilen - redan innan lanseringen.

Källan är ett dokument från USA:s telemyndighet FCC, skriver Techradar.

Bifogat i dokumentet finns en bild som påstås visa vad Samsung Galaxy Note 10 kommer att ha för mått. Till exempel ska kortsidan mäta 77,6 millimeter, medan långsidan är på 162,5 millimeter (se bildspelet ovan).

Utifrån bilden tycker sig flera ryktesjägare också kunna dra slutsatsen att Note 10 saknar en port för 3,5 mm-hörlurar, samt har en skärm med samma laserutskärning för selfiekameran som Galaxy S10 har.

Enligt FCC-dokumentet har kommande Galaxy Note 10 stöd för den nya wi-fi 6-standarden (802.11ax). Dock verkar lyxmoblen sakna ett 5g-modem.

Tidigare rykten gör gällande att Galaxy Note 10 kommer inte mindre än fyra olika varianter. Den "minsta" Note 10-versionen påstås ha en skärm på 6,28 - 6,3 tum. I motsatt ände på storleksskalan sägs finnas en rejält biffig variant med 6,75-tumsskärm.

2019-06-19: Heta ryktet - då lanseras Galaxy Note 10

Samsungs nästa stora mobillansering efter framgångsrika Galaxy S10 förväntas bli Galaxy Note 10. Förra året premiärvisades Samsung Galaxy Note 9 i New York tidigt i  augusti. Och verkar som att den sydkoreanska tillverkaren satsar på augusti-lansering även i år, rapporterar Cnet.

Enligt källor nära Samsung som tekniksajten talat med ska Galaxy Note 10 lanseras 7 augusti på ett stort pressjippo på Barclays Center i Brooklyn, New York. Det är samma enorma lokal i vilken Note 9 presenterades i fjol.

En lansering tidigt i augusti skulle ge Samsung en strategisk fördel gentemot Apple, som förväntas visa upp nästa Iphone först i september.  Rykten inför lanseringen gör gällande att Galaxy Note 10 kan komma i minst två eller möjligtvis fyra olika varianter.

Den "minsta" Note 10-versionen påstås ha en skärm på 6,28 - 6,3 tum. I motsatt ände på storleksskalan sägs finnas en rejält biffig variant med 6,75-tumsskärm.

2019-04-16: Fyra varianter av Note 10?

Samsung Galaxy S10 är lanserad och klar. Mer om S10 finns att läsa här.

Nästa stora mobilsläpp från den Sydkoreanska teknikjätten är Samsung Galaxy Note 10. Och det råder inte direkt brist på rykten.

Det ser ut som att Samsung kommer att förändra designen rätt rejält mot föregående Note-modeller. Till exempel ryktas den nya komma helt utan knappar, det skriver bland annat sajten T3. Glöm volymknapp, Bixby-knapp, låsknapp, och så vidare. Knapplöst är knapplöst.

Fyra kameror på Galaxy Note 10?

Istället ska knapparna ersättas med beröringssensorer och gester. Ett annat rykte, som kommer från sajten SamMobile, påstår att Note 10 kommer ha fyra kameror på baksidan av telefonen. Sedan dess har det trillat in nyare rykten som rör kameran.

Den sydkoreanska sajten ETnews påstår att Note 10 kommer i fyra olika modeller. Skärmen lär ligga på 6,28 tum och 6,75 tum. I den mindre varianten väntas telefonen få 3 kameror på baksidan, och den större fyra kameror.

Vidare skriver sajten att två av Galaxy Note 10-modellerna får stöd för 5g, de andra två rullar med 4g.

T3 tror att Galaxy Note 10 kommer att presenteras i augusti, exakt ett år efter presentationen av Galaxy Note 9.

Än så länge är det sparsamt med rykten kring specifikationer, men ju närmare vi kommer lanseringsdagen lär sådana uppgifter börja sippra ut. Men om Samsung följer sin vanliga tradition kommer telefonen att använda samma chipset (Exynos 9820) som finns i Galaxy S10-serien.