Opinion

Affärerna i fokus för iot-utvecklingen

Kalle Anrell, Ny Tekniks t f chefredaktör.
Kalle Anrell, Ny Tekniks t f chefredaktör.

LEDARE. Många spännande nyheter kommer från årets stora mobilmässa. Ny Tekniks tf chefredaktör funderar dock mest på iot-nätets möjligheter.

Publicerad

I veckan hölls Mobile World Congress i Barcelona. Vår reporter Kalle Wiklund var på plats och rapporterar. Därifrån berättar han det senaste om virtual reality-lösningar, iot och bärbar teknik, så kallade wearables. Och om Nokias comeback i branschen.

Läs mer: Allt om Mobile World Congress

Som vanligt i Barcelona är det stora montrar och en bransch i snabb förvandling som försöker hitta nya affärsmodeller. Operatörerna vill ha fler funktioner i sina nät och bättre marginaler, leverantörerna tror på molnlösningar och mobiltillverkarna försöker vara innovativa med nya telefoner.

Själv är jag allra mest nyfiken på vilken riktning iot-samtalen kommer att ta. Här i Sverige har diskussionen mer och mer flyttats från vilka prylar som kopplas upp till att handla om nyttan med uppkopplingen och affären för företagen. Det är en naturlig utveckling i en ny bransch och det kommer vi att skriva mer om senare.

Läs också Göte Anderssons genomgång av utvecklingen av telenäten. I dag förklarar vi hur näten kommer att klara tillfälliga trafiktoppar, genom smartare styrning av kapaciteten i olika datacenter.

Läs mer:

33-listan är nästa vecka på plats i Malmö för att utse bolag nummer 3 på årets lista. Anmäl dig på 33-listan.se till den 8 mars och se vilka av Spectronic Medical, Modcam och Briskeye som blir vinnare.

Läs mer:

Sedan tidigare är Epishine och Luna Lec klara för listan 2017.

Nu har vi skickat ut den första undersökningen till vår nya läsarpanel. Det ska bli väldigt spännande att höra vad ni tycker om vår journalistik.

Fler än 700 är med i panelen. Och det finns fortfarande plats för fler läsare. Era åsikter är viktiga.