Innovation

3d-printade köttet har skapats med ai – serveras på restauranger

Råvaran till företagets biffar är helt växtbaserad, bland annat i form av soja- och ärtprotein samt rödbeta, kikärtor och kokosfett. Foto: Redefine Meat
Foto: Redefine Meat

Nu rullar Redefine Meat ut sitt växtbaserade, 3d-printade ”nöt- och lammkött” på bred front i Europa. Israelerna har använt ai för att komma nära originalets egenskaper.

Publicerad

Det forskas friskt om så kallat slaktfritt kött, med en rad tillvägagångssätt för framställningen. Bland exemplen finns Mosa Meat i Nederländerna, som med stamceller från djur odlar fram sitt kött i bioreaktorer. McMaster University i Kanada utgår i stället från papperstunna ark av muskel- och fettvävnad som kan sammanfogas till större köttbitar.

Men köttkopiorna har redan nått ut till konsumenterna, bland annat i form av flera ”blödande” hamburgare. Israeliska Redefine Meat saluför dock 3d-printade ”stekar”, och nu rullar de ut sina naturtrogna biffar på bred front i Europa, rapporterar BGR.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här