Opinion

33-turnén startade med bra vinnare

Kalle Anrell, Ny Tekniks t f chefredaktör.
Kalle Anrell, Ny Tekniks t f chefredaktör.

LEDARE. I förra veckan drog årets 33-turné i gång. Två av årets hetaste unga teknikföretag är redan klara för 33-listan. Ny Tekniks tf chefredaktör Kalle Anrell berättar mer om 33-turnén.

Publicerad

Epishine vann tävlingsomgången i Linköping med sina metallfria solceller. Trots att de inte ens funnits ett år har de redan kommit långt, och siktar på att ordna strömförsörjning till uppkopplade prylar.

I Umeå tog Luna LEC hem segern. Företaget gör energisnåla böjbara ljusplattor, med möjlighet att slå stort inom exempelvis sjukvården.

Att komma ut och träffa er entreprenörer och läsare är fantastiskt: Det är för er som vi skriver våra nyheter. När ni berättar att Ny Teknik är den enda papperstidning ni har eller att nyteknik.se är er startsida på nätet så får det oss att vilja utveckla våra produkter ytterligare.

Läs mer:

Tack för allt beröm.

Nästa stopp på 33-turnén är Malmö den 8 mars. Då kommer Johanna Wollert Melin från Trice Imaging att vara huvudtalare, och tre bolag kämpar om att bli bolag nummer tre på listan. Säkra din plats på eventet på 33-listan.se.