Digitalisering

10 tekniktrender du måste ha koll på inför 2018

Här är alla tekniktrender du måste ha koll på 2018. Foto: TT

Konsultfirman Gartner har släppt sin teknikbibel för 2018. Här är alla trender du måste ha koll på – och vad du kan göra för att hänga med i utvecklingen.

Publicerad

Den verkliga och den digitala världen blir allt svårare att skilja åt. Vi kommer snart att tycka att det känns naturligt att tala med virtuella assistenter. Och om ditt företag inte redan använder artificiell intelligens är det dags att ta itu med det – redan idag. Det är några av lärdomarna man kan dra från Gartners stora trendrapport om teknikåret 2018.

Gartner har listat tio trender alla företagsledare måste ha koll på inför nästa år och det är förmodligen ingen tillfällighet att de inleder listan med artificiell intelligens. "Antalet samtal som rör ai har från Gartner-kunder ökat med 500 procent det senaste året. En Gartner-undersökning från 2017 visar att 59 procent av alla organisationer fortfarande inhämtar information för att kunna bygga sina ai-strategier. Resterande är igång med piloter eller har redan artificiell intelligens i drift. "Utöver det indikerar marknaden att det sker tunga investeringar i startups som säljer ai-teknik."

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här