KRÖNIKOR

Ny teknik blir snart gammal

KRÖNIKA. Det kommer hela tiden fantastiska framsteg. Och vi tröttnar snabbt på dem. Så var det redan i förhistorisk tid misstänker Ny Tekniks webbredaktör.

Publicerad Uppdaterad

Komikern Louis CK är upprörd. I ett klipp med den talande titeln ”Everything is amazing and nobody is happy” förklarar han varför: Människor som berättar om sina flygresor gnäller, som om det de just gjort varit en fruktansvärd upplevelse. ”Vi var tvungna att vänta i 20 minuter på att gå ombord, och sen när vi klivit på planet fick vi sitta där. På startbanan. I 40 minuter!”. Ingen, menar Louis CK, verkar tänka på miraklet i att just ha färdats genom luften i en stol. ”Tog du del i miraklet flygande? Flög du!? Flög du, din icke-bidragande nolla?!” morrar han till publiken.

Louis CK tar också upp hur människor blir otåliga när deras smarta telefoner inte är snabba nog – trots att det inte är länge sedan snurrskivornas och bakelitlurarnas tid. Eller hur personer som plötsligt har fått tillgång till höghastighetsinternet ombord på ett flygplan surar när det inte fungerar längre. Hur coolt och nyskapande något än är verkar det snabbt betraktas som en självklarhet, inte något att förundras över – utan bara något att gnälla över när det inte fungerar.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här