Karriär

Tid för teknologernas smarta tekniklösningar

Smarta tekniska lösningar på problem i företag och samhälle. Det presenteras i dag på Civilingenjörsdagen vid Mittuniversitetet i Sundsvall. Prototyperna har utvecklats av högskolans teknologer.

Publicerad

En robot som tar över det farliga underhållet i en glasmaskin eller en säker webbaserad plattform för kommunikation mellan olika enheter i ett företag. I dag presenterar civilingenjörsstudenter vid Mittuniversitetet i Sundsvall resultatet av samarbetsprojekt med företag inom olika branscher i regionen. Företagen ställer upp med tid för problemformulering och test av prototyper, medan eleverna står för utvecklingen.

I år har fem företag stått för uppdragen till sistaårselever som gått kursen Projektbaserad produktutveckling. Lösningarna visas nu upp under Civilingenjörsdagen, som arrangeras av studenter. Syftet är att stärka kontakten med näringslivet i regionen. Christer Fuglesang, docent i rymdfysik vid KTH och Sveriges första rymdfarare, finns på plats för att inspirera studenter såväl som företag.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här