Karriär

Sommarskola ska locka utländska studenter

Nu gör KTH, Karolinska institutet och Stockholms universitet ett gemensamt försök att locka hit utländska studenter. I satsningen Stockholm Summer School ska lärosätena tillsammans med Stockholms stad visa omvärlden vilken intressant studieort Stockholm är.

Publicerad

Förutom att studenterna får genomgå kurser i ämnen där vi ligger i framkant ska vi även erbjuda trevliga upplevelser. Vi har ett sammanhållet socialt program under de tre till fyra kursveckorna, och föreläsningar på tider som alla kan gå på. På det sättet kan nya kontakter skapas mellan studerande på de olika kurserna, säger Ylva Olsson, projektansvarig för sommarskolan, i ett pressmeddelande från Karolinska institutet.

Bland annat är besök på Skansen inplanerat.

Kurserna är inom områden där respektive lärosäte har en stark internationell position och behandlar framtida energiteknik, jordens klimat/klimatförändringar, bioentreprenörskap och global hälsa samt den svenska modellen. Kursspråket är engelska. Även svenska studenter är välkomna till kursen, som startar 18 juni. Ansökningstiden är fram till 1 mars.

Studenterna erbjuds att hyra studentrum nära campus under kursveckorna.