Karriär

Säg hej till Emma – din framtida kontorskollega

Fellowes menar att sättet vi jobbar på vid våra skrivbord kommer att göra oss sjuka. Framtida kontorsarbetaren Emma är här för att göra det tydligt för oss.

Publicerad

Röda ögon, en död blick, blek hy och extremt kutig rygg. Personen framför dig är Emma, och kan vara din framtida kollega på kontoret.

Det kan låta hårt, men det är så den människostora dockan Emma är konstruerad. Bakom dockan ligger ergonomiska kontorsmöbelförsäljaren Fellowes, som beställt rapporten ”The Work Colleague of The Future” (pdf) skriven av beteendevetaren William Higham. De har tittat på undersökningsdata från cirka 3 000 kontorsarbetare i Storbritannien, Frankrike och Tyskland, och på det byggt den framtida kontorsarbetaren Emma, som i 20 år jobbat under nuvarande omständigheter.

Tittar man på brittiska kontorsarbetare så lider redan i dag 50 procent av britterna i undersökningen av ömma ögon, 48 procent av ömma ryggar och 48 procent av huvudvärk. Dessa åkommor är ett direkt resultat av nuvarande arbetsmiljön.

Därför lider Emma av svullna armar och ben, övervikt och stressrelaterade eksem. Utöver detta är musklerna i hennes ben svaga, hon har åderbrock, ögonen är som sagt rödare, detta på grund av dålig luftkvalitet i kontorslandskapet. Eftersom Emma har befunnit sig inomhus i så många år så är hon också väldigt blek.

William Higham menar att vi nu måste göra något vår nuvarande kontorsarbetsmiljö.

– Om vi ​​inte gör radikala förändringar i våra arbetsliv, som att röra oss mer, få ordning på vår hållning vid skrivbordet, ta regelbundna promenader, stirra in i våra skärmar mindre, så kommer våra kontor att göra oss väldigt sjuka, säger han till The Independent.

I klippet nedan berättar William Higham mer om Emma och vad arbetsgivare kan göra för att skapa bättre arbetsmiljöer.