Karriär

Lekfull guide till rätt utbildning

Välj rätt bland höstens tekniska utbildningar med Chalmerskompassen.
Välj rätt bland höstens tekniska utbildningar med Chalmerskompassen.

Sugen på en ingenjörsexamen men svårt att veta vilken? Chalmerskompassen ska guida dig rätt bland valmöjligheterna.

Publicerad

- Om det i framtiden skulle göras en film om dig, vad hade den handlat om? frågar Chalmerskompassen.

Frågeleken ska hjälpa dig att välja rätt bland höstens olika spännande utbildningar. Är du filmens visionär som moderniserar ett helt samhälle eller uppfinnaren som bygger världens mest människolika robot? Frågorna sträcker sig från vilken roll du skulle ta i ett uppstarten av ett nytt företag, vilken tekniktrend du tycker är mest spännande till vad som fångar ditt intresse i mötet med en ny stad. Därefter rullar en animerad film som visar vilken utbildning dina svar matchar och hur din studietid och fortsatta karriär efter Chalmers skulle kunna se ut.

Osäkerhet och stress inför valet av utbildning kräver nya sätt att locka framtidens talanger till en teknisk utbildning.

- Vi ser att när studenter hittar program som de känner passar dem, som ger motivation att studera, så ger det bättre förutsättningar för lärande. Detta är ett försök att på ett lättsamt sätt underlätta för dem att hitta rätt i utbudet, säger Maria Knutson Wedel, vicerektor för grundutbildning vid Chalmers, i ett pressmeddelande.

Gilla Ingenjörskarriär på Facebook