Karriär

Häng med ingenjörspodden på USA-tripp

I senaste avsnittet av Ingenjörspodden besöker Lars och Nils Edfast Chicago. Foto: Ingenjörspodden
I senaste avsnittet av Ingenjörspodden besöker Lars och Nils Edfast Chicago. Foto: Ingenjörspodden

Ingenjörspodden är lyssning för den som studerar teknik eller precis inlett sin ingenjörskarriär. Nu reser den svenska podcasten runt i USA och möter nya karaktärer.

Publicerad

Ingenjörspodden görs av bröderna Nils och Lars Edfast som nu tagit steget från Sverige över Atlanten till USA. Nils är ingenjör och Lars journalist, och tillsammans berättar de i sex nya avsnitt om saker som ska inspirerar unga ingenjörer.

– Tanken är att svara på frågorna som folk har när det börjar studera, säger Lars.

I avsnitten reser de runt till olika städer för att hitta tekniska guldkorn som kan inspirera och informera framtida ingenjörer.

Nils har studerat systemteknik och samhälle med energiinriktning på Uppsala universitet. Efter att han avslutat sin uppsats flög han till USA.

– USA är ett riktigt ingenjörsland. Det är mycket lättare att hitta intressanta historier där, säger Nils.

Första avsnittet spelades in i New Orleans och där berättar bröderna via olika personer om hur New Orleans reste sig med ingenjörernas hjälp efter stormen Katrina. Andra städer som de har varit i är bland annat Houston, Los Angeles och San Francisco där de har besökt Apples kontor i Silicon Valley.

I podcasten tar Nils och Lars upp vad en ingenjör gör, utbytesstudier och hur drömjobben ser ut.

– Jag tror inte så många vet vad som innebär med att studera till ingenjör, säger Nils. Vi vill informera och inspirera.

Podcasten görs i samarbete med Sveriges Ingenjörer. Planen är nu att fortsätta åka runt i den stora västern och spela in fler program så att studenter i Sverige ska få upp ögonen inför högskolevalet.