Event får egen standard

2009-10-28 12:45  

Nu är det dags för eventen att få en egen ISO-standard. Gemensamma riktlinjer ska hjälpa evenemangsindustrin med ett hållbarhetsperspektiv.

Konferenser, festivalen, sportevenemang, konserter, ¬mässor ¬ – alla påverkar de miljön på många olika vis. Evenemangsindustrin behöver hjälp med att initiera, genomföra och ständigt förbättra sina evenemang utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Då hjälper gemensamma krav och riktlinjer.

– Det är standarder som får jorden att gå runt, som Kristina Sandberg på SIS, Swedish Standards Institute, sa på ett hållbarhetsevenemang härförleden.

SIS drar i gång med ett möte i december för svenska intressenter som vill vara med och påverka den internationella standarden. Man räknar med att starta en svensk standardiseringskommitté nästa år.

Initiativet till ISO-standarden kommer från de brittiska och brasilianska standardiseringsorganisationerna. Det är tänkt att standarden ska vara klar till OS i London 2012.

Elisabeth Vene

Mer om: Event Standard

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer