En av fyra jobbar på semestern

2014-06-18 08:50  

Med smarta mobiler och läsplattor är vi tillgängliga dygnet om, jorden runt. Det påverkar hur vi ser på ledighet och arbete.

Varannan svensk känner att arbetsgivaren förväntar sig att kunna nå dem på semestern. Och var fjärde svensk känner också att de behöver utföra "mindre arbetsuppgifter" när de på papperet är lediga. Detta enligt Manpower Work Life, en panel med närmare 20 000 deltagare.

-Den som har semester ska självfallet inte behöva arbeta. Om det ändå bedöms som nödvändigt måste arbetsgivarna vara mycket tydliga med vilka regler som gäller och hur den anställda ska kompenseras, säger Monica Längbo, HR-direktör Manpower Group, i ett pressmeddelande.

Så här svarar panelen på frågan Om du skulle gissa, hur sannolikt är det att du kommer att behöva göra följande på din kommande sommarsemester?

Procenttalen speglar dem som svarat mycket sannolikt eller ganska sannolikt.

1. Kolla jobbmejlen: 38 %.

2. Svara på jobbmejl: 33 %.

3. Utföra mindre arbetsuppgifter: 25 %.

4. Utföra större arbetsuppgifter: 6 %.

5. Förbereda jobbpresentationer: 5 %.

Sara Peterssohn

Mer om: Semester Semester

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt