Karriär

Chef på Skatteverket gör en pudel

Stefan Bergmark, hög chef på Skatteverket, tvingas nu 'göra en pudel' efter sin medverkan i reklamfilmen för Cap Gemini. Ur filmklipp på Youtube.
Stefan Bergmark, hög chef på Skatteverket, tvingas nu "göra en pudel" efter sin medverkan i reklamfilmen för Cap Gemini. Ur filmklipp på Youtube.

Stefan Bergmark, en av Skatteverkets högsta chefer med ansvar för IT-verksamheten, har hamnat i blåsväder. I en reklamfilm på nätet hyllar han verkets huvudleverantör av IT-konsulttjänster.

Publicerad

- Det är skandal. Han är ju en av de allra högsta cheferna här och ska ha fått utbildning i vad som gäller, säger Ing-Marie Sandin, ordförande för Fackförbundet ST inom Skatteverket, till ST Press.

Hon förväntar sig att ärendet nu tas upp i Statens ansvarsnämnd.

Enligt Skatteverket kommer dock ärendet inte att gå vidare. Detta trots att man säger att Stefan Bergmarks medverkan i filmen är "allvarlig och olämplig" och innebär ett klart brott mot riktlinjerna. Han ska nu ha bett IT-konsultföretaget Cap Gemini ta bort reklamfilmen. Filmen finns att se på Youtube.

Stefan Bergmark säger till ST Press att hans motiv till att ställa upp var att "förbättra integrationen" mellan företaget och Skatteverket. Och att han inte har fått någon ersättning.

– Men det blev helt fel och helt galet. Jag har inte följt våra riktlinjer. Det var ren korttänkthet från min sida, säger Stefan Bergmark till ST Press.