Karriär

Astra Zenecas ingenjörer heta villebråd

'Vi vet att här finns en massa duktiga människor som blir utan jobb', säger Charlotta Quarles Van Ufford, rekryteringschef på GE Healtcare (infälld) som besökt Astra Zenecas arbetsmarknadsdag för att rekrytera personal. Foto: Göran Segeholm, AstraZeneca, GE Healtcare
"Vi vet att här finns en massa duktiga människor som blir utan jobb", säger Charlotta Quarles Van Ufford, rekryteringschef på GE Healtcare (infälld) som besökt Astra Zenecas arbetsmarknadsdag för att rekrytera personal. Foto: Göran Segeholm, AstraZeneca, GE Healtcare
Gunilla Osswald
Gunilla Osswald
Karin Svedberg
Karin Svedberg

Över 100 företag med runt 1 000 lediga tjänster besökte Astra Zeneca i Södertälje den här veckan och visade upp sig för företagets uppsagda personal. Intresset var stort från båda hållen.

Publicerad

- Vi vet att här finns en massa duktiga människor som blir utan jobb, säger Charlotta Quarles Van Ufford, rekryteringschef på GE Healtcare, som har 11 personer på plats.

- Vi finns geografiskt i Uppsala, och det är kanske inte naturligt att man söker sig dit från Södertälje. Därför kommer vi hit för att knyta kontakter. Vi söker alla möjliga typer av ingenjörer, inom kemi, mekanik, mjukvara. Just nu har vi ett 15-tal lediga tjänster. På årsbasis rör det sig om 300-350 personer, varav den stora andelen är ingenjörer.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här