Snowball Edge – datorn som klarar en explosion

2017-12-01 07:57  

Här är datorn som är vattentätt, kan tappas i backen och som till och med klarar en explosion.

Att se ny hårdvara dränkt i vatten är en ovanlig syn. Men Amazon Web Services valde under molnkonferensen Reinvent i Las Vegas att demonstrera Snowball Edge i ett akvarium.

- Vi vill visa att den är vattentät och väldigt tålig, säger Fred Oh på AWS.

Amazon Web Services gör allt som oftast mjukvara och molntjänster. Snowball Edge är dock hårdvara och designad för miljöer där molnet inte är tillgängligt. Har AWS-kunder upp till 100 terabyte som ska transporteras till molnet utan den bandbredd som krävs för leveransen kan de hyra en Snowball Edge. Sedan tankar de över all data, skickar den 20 kilo tunga maskinen till AWS som tar hand om uppladdningen.

Läs mer:

Läs mer: 7 spännande nyheter från Amazons molnkonferens

Snowball Edge kan utöver lagring också utföra lokala beräkningar och är utrustad med delar av den funktionalitet som ryms på AWS molnplattform. Det är lämpligt för industrier som opererar på avlägsna platser.

- Det kan vara gruvföretag eller olje- och gasbolag, säger Fred Oh.

Under en Reinvent fick besökarna också lov att lyfta en Snowball Edge och släppa den så att den landade på golvet med en duns - allt för att demonstrera dess tålighet. Amazon Web Services var nog inte särskilt bekymrade för att de skulle gå sönder: tidigare i år visade de hur maskinen stod pall för en explosion.

Snowball Edge visades upp för första gången i fjol, tillsammans med lastbilen Snowmobile. Lastbilen kopplas till ett datacenter via fiberkabel och kan skyffla över 100 petabyte.

Peter Ottsjö

Mer om: AWS Dator

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer