INNOVATION Ny studie: Så ska labbodlat kött bli godare Forskare vill göra odlat kött godare. Yonsei University Forskare från Sydkorea jobbar för att göra odlat kött godare. I en ny studie har de försökt skapa odlat kött som ändrar smak när det tillagas, för att imitera processen i konventionellt kött. Bill Burrau reporter Publicerad 10 jul 2024 kl 09.52 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ innovation kött odlat kött
ENERGI Hembatterier med solid-state – ”Säkra – men slösar litium” Göteborgsföretaget Raymond installerar energilager med en hybridvariant – men batteriprofessorn tror på en helt annan batterikemi.
ENERGI Energilagring med tryckluft – nu är jätteanläggningen i drift Tryckluft i 700 000 kubikmeter stora hålrum i en övergiven saltgruva i centrala Kina ska kunna lagra 1 500 MWh.