Anslagstavla som luktar svett fångar Zikamyggor

2016-04-22 10:27  
Scen ur filmen "The Mosquito Killer billboard"

Reklambyårer i Brasilien har bytt ut sina budskap mot myggfällor.

”Det här anslaget dödar hundratals Zikamyggor om dagen”. Så lyder den något oväntade sloganen på reklamskylten som satts upp i Rio de Janeiro. Skylten utsöndrar mjölksyra och koldioxid, för att efterlikna mänsklig svett och utandningsluft. Myggen som lockas till skylten sugs in och fastnar, till sist dör de av uttorkning.

Reklambyråerna bakom har släppt ritningarna till det kombinerade reklamanslaget /myggfällan fria för användning under Creative Commons-licens. Därmed står det alla fritt att bygga liknande fällor.

I en intervju med Engadget säger Dr. Chris Jackson, expert på skadedjur vid University of Southhampton att fällan, som har en räckvidd på cirka fyra kilometer verkar bra, men fungerar bäst i glest befolkade områden: ”annars lockar det  fram hungriga myggor” som kan hugga in på människor i närheten i stället.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt