Ulrika Lindstrand vald till ny fackbas

2016-11-15 14:36  
Ulrika Lindstrand Foto: Sveriges Ingenjörer

Som väntat valdes Ulrika Lindstrand till ny förbundsordförande för Sveriges Ingenjörer.

Under fullmäktigemötet i dag, tisdag, valdes civilingenjören Ulrika Lindstrand till ny ordförande efter Ulf Bengtsson. Hon har verkat som ingenjörsfackets vice ordförande i fyra år och sa i en intervju med Ingenjörskarriär förra veckan att hon vill att ingenjörer tar mer plats i samhällsdebatten:

– Vi kan ta mer plats än vad vi gör i dag. När det gäller stora samhällsfrågor som infrastruktur, snabbtåg och annat – där sitter våra medlemmar på en enorm kunskap. Men den efterfrågas inte i debatten. Det är mycket de ekonomiska aspekterna som kommer fram, men inte ingenjörernas faktabaserade kunskap.

Ulrika Lindstrand är civilingenjör i kemiteknik, utbildad på Chalmers. De första åren i ingenjörsyrket var hon pyrotekniker och arbetare med fyrverkerier. I dag är Ulrika Lindstrand valideringsledare på läkemedelsbolaget McNeil i Helsingborg.

Anna Orring

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap