Chalmers drar ner – avgångspaket till dem som vill sluta

2020-09-03 07:52  
Foto: Fredrik Persson/TT

Chalmers måste sänka sina kostnader med flera hundra miljoner om året för att få ekonomin att gå ihop. Nu erbjuds anställda att sluta med ett avgångspaket, skriver Göteborgs-Posten.

Den tekniska högskolan Chalmers i Göteborg har ekonomiska bekymmer och måste minska de årliga kostnaderna med drygt 250 miljoner kronor. I juni varslades 180 anställda om uppsägning och nu erbjuds högskolans alla fastanställda att sluta med avgångspaket. Sammanlagt arbetar cirka 3 300 personer vid Chalmers, tillfälligt anställda inräknade.

”I syfte att minimera antalet uppsägningar ger Chalmers er som medarbetare en möjlighet att lämna Chalmers med ett avgångspaket”, heter det i intern information som GP har tagit del av.

Läs mer: Chalmers varslar 180 personer: ”Mycket smärtsamt”

De som antar erbjudandet kan komma att få en längre betald uppsägningstid och för dem som blir pensionärer kommer vissa pensionsavsättningar att göras fram tills de fyller 65 år.

Arbetsgivaren kommer dock bara bevilja avgångspaketet i de fall där någon ersättare inte behöver rekryteras.

– Det är en möjlighet för de medarbetare som ändå hade planerat att lämna, för att gå i pension eller starta eget, att kunna göra det nu och få bra förutsättningar inför fortsättningen, säger Christian Borg, pressansvarig på Chalmers, till GP.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap