Hållbar industri

Presidenten inviger i Hannover

Barack Obama besöker industrimässan i Hannover. Foto: Carolyn Kaster
Barack Obama besöker industrimässan i Hannover. Foto: Carolyn Kaster

Både Tysklands och USA:s regeringar har satsat för att stärka den inhemska tillverkningsindustrin. Under årets Hannovermässa möts länderna.

Publicerad

Tysklands industri ligger långt fram med robotanvändning, digitalisering och att ta till sig ny teknik. Den tyska regeringen har lanserat programmet industri 4.0 för att stärka den inhemska industrin.

I landet finns Hannovermässan som är världens största industrimässa. Till årets mässa 25-29 april väntas 5 000 utställare och 200 000 besökare på ett område stort som 40 fotbollsplaner.

– Vi täcker all teknik inom industrin där digitaliseringen av industrin sträcker sig över alla fält, säger presschefen Onuora Ogbukago.

Många av utställarna har jättemontrar där små fabriker byggs upp – uppkopplade för att demonstrera den senaste tekniken.

27 svenska företag finns bland utställarna. Och många amerikanska storbolag kommer. Företag som Microsoft och IBM ser till exempel nya affärsmöjligheter när industrin digitaliseras. Även stora industriföretag som GE och Honeywell ser mässan som en möjlighet till affärer.

Och så kommer USA:s president Barack Obama till årets mässa. USA är partnerland till mässan och presidenten deltar därför under öppningsceremonin.