Hållbar industri

Lista: 10 trender för tillverkningsindustrin

Ultrasnabb 3d-printing, University of Sheffield. Foto: University of Sheffield
Carl Wessberg, partner på GP Bullhound. Foto: GP Bullhound

Investmentbanken GP Bullhound har släppt rapporten ”Smart Manufacturing: Rise of the Machines". Där listar de tio viktiga trender för framtidens tillverkningsindustri – och varnar för att Europa riskerar att hamna på efterkälken.

Publicerad

Marknaden för smarta industrier växer kraftigt, och lockar mångmiljardinvesteringar. För närvarande står Europa för 30 procent av den globala marknaden, men storsatsningar i Kina och USA gör att den situationen kan ändras. Det visar en ny rapport från den svenskgrundade investmentbanken GP Bullhound, som tidigare investerat ibland andra Spotify och Klarna.

-En sak i rapporten som förvånat mig, är den låga finansieringsvolymen i Europa jämfört med USA och Asien. Vi ligger långt framme med en hög grad av automatisering och så vidare, men när vi tittar på vad som sker i utvecklingen – nästan allt händer utanför Europa. Vi kommer säkert att fortsätta vara en intressant marknad att sälja till, men mycket av värdeskapandet sker i USA och Asien, säger Carl Wessberg, partner på GP Bullhound.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här