Här får Boston Dynamics robot frispel på scenen

2019-06-10 06:15  
Boston Dynamics presentation på Amazons konferens Re:Mars. Foto: Yoda Aka (skärmklipp Youtube)

Inget fick gå fel på Amazon-konferensen – men under Boston Dynamics demo började robothunden plötsligt snurra vilt, för att sedan kollapsa med benen i vädret.  

Temat för Re:Mars var artificiell intelligens, maskininlärning, automation, robotteknik och rymden. Amazons konferens i Las Vegas pågick mellan den 4-7 juni, och bland föreläsarna finns Boston Dynamics.

Företagets robotar har fascinerat världen, med allt från fyra- till tvåbenta konstruktioner som manövrerar förbi, genom och över hinder – till synes för egen maskin.

På Amazons scen skulle Boston Dynamics vd demonstrera Spot Minis excellens live, men allt gick väldigt fel. Robothunden var på väg över scenen när den plötsligt började snurra vilt, för att sedan kollapsa med benen i vädret.

Marc Raibert utbrast ”uh, oh” – och beordrade fram en andra robot. Den fallerande hunden låg dock kvar på golvet, frusen i sin dödspose.  

Tidigare har företaget sagt att Spot Mini ska finnas på marknaden senare i år, och totalt är hundra exemplar planerade. Det är ännu okänt vad som orsakade felet, och frågan är om tillverkaren kommer hinna reda ut buggen tills dess.

Förra året fick ett klipp med Spot Mini tio miljoner visningar på Youtube. Det är den första roboten som kommer erbjudas till försäljning. I en sekvens demonstrerar en hord av de gula hundarna konstruktionens kraftresurser genom att bogsera en lastbil.

Ett annat klipp visar att modellen kan utrustas med en arm som låter den öppna dörrar.

Läs mer: Se hur den fyrbenta roboten lärt sig öppna dörrar

John Edgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt