Fordon

Utklassar litiumbatterier – till en bråkdel av priset

Litiumjonbatterierna i en Mercedes A-Klass E-Cell. Foto: Daimler
Litiumjonbatterierna i en Mercedes A-Klass E-Cell. Foto: Daimler

Glöm litiumjonbatterier – det finns billigare alternativ. Det menar forskare vid Stanford som nu har sett lovande resultat med natrium.

Publicerad

Numera är litiumjonbatterier helt dominerande för elbilar. Men det pågår forskning om andra batterikemier för det här användningsområdet.

Nu säger sig forskare vid Stanford University ha fått lyckade resultat med natriumbaserade batterier. Inte nog med att ämnet sägs kunna erbjuda ungefär samma energilagringskapacitet som litiumbatterier, natrium gör det dessutom till 80 procent lägre kostnad.

Läs mer:

Informationen om prestandan i forskarnas batteri är sparsmakad. Forskarna säger att de har optimerat laddcykeln, men kan trots detta inte ge en siffra på hur hög energidensitet per liter de lyckats uppnå. Och just detta värde är vad som avgör om batterierna går att använda i bilar. För om det krävs en större volym än för litiumjonbatterier, så kommer de inte att fungera för just elbilsändamål.

Forskarna har publicerat en första rapport i tidningen Nature där de avslöjar att de har lyckats lösa effektivitetsproblem i ladd/urladdningscykeln – vilket gör att de är hoppfulla för att kemin (Na2C6O6 i katoden, fosfor i anoden) ska kunna fungera som batteri.

Om natrium skulle visa sig vara ett alternativ till litium i elbilsbatterier skulle detta drastiskt påverka kostnaden för energilagringen i elbilar. Dock ska det sägas att en eventuell kommersialisering inte nämndes i forskarnas artikel, vilket ger en fingervisning om att det ännu är långt kvar innan eventuella natriumjonbatterier kan utmana som alternativ.