Se Volvos soprobot navigera med drönare

2016-02-25 09:23  

Framtidens sophämtare är en robot vid namn Roary, som själv hittar, navigerar till och tömmer soptunnor.

Sophämtarroboten är ett resultat av ett samarbete mellan Volvo, renhållningsföretaget Rennova och studenter vid Chalmers, Mälardalens högskola, Penn State University i USA. Roboten, som kallas Roary efter projektets namn: ROAR (Robot-based Autonomous Refuse handling), åker bakpå på en sopbil. Framme på gatan där avfall ska hämtas lokaliserar Roary var soptunnorna finns med hjälp av en drönare.

“Vi förutspår en framtid med mer automation”, säger Per-Lage Götvall, ansvarig för robotutveckling inom Volvokoncernen i ett pressmeddelande. ”Det här projektet är till för att kittla vår fantasi, att testa nya koncept som kan komma att forma framtidens transportlösningar”.

“För oss i Volvokoncernen är säkerhetsaspekten grunden i allt vi gör”, säger Per-Lage Götvall. ”Därför används många av robotens sensorer också för att säkerställa säkerheten”.

 

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Mer om: Volvo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt