Fordon

Räddade sin bil från orkanen genom att parkera den i köket

Foto: Jessica Eldridge
Foto: Jessica Eldridge
Foto: Jessica Eldridge
Foto: Jessica Eldridge

Floridabon var rädd för att hans Smart skulle blåsa bort, och körde helt sonika in bilen i köket. Dorian slog inte hårt mot hans delstat, men ovädret har åter klivit upp till en kategori 3-orkan – med vindhastigheter på mer än 200 km/h.

Publicerad

Dorian träffade Bahamas som en kategori 5-orkan, med vindhastigheter på 295 km/h. Efter den stora förödelsen på ön låg ovädret på onsdagen 185 kilometer söder om Charleston – och under kvällen återfick Dorian styrka och klev upp till en kategori 3-orkan, det rapporterar CBS.

The National Hurricane Center varnade för en livshotande höjning av vattennivåerna från Florida ända upp till Virginia. Florida slapp de hårda vindarna, men orkanen har rört sig mot North och South Carolina. Och det finns fortfarande en risk för att Dorian når land under torsdagen eller fredagen.

Med vindhastigheter på mer än 200 km/h gäller det att surra fast eller stuva undan det man inte vill bli av med. Men vad gör man när garaget redan är upptaget?

En man i Jacksonville i Florida ville rädda sin Smart. Minibilen byggs av Daimler och är knappt 1,7 meter lång och väger 880 kilo. Den hade varit en liten munsbit om orkanen drabbat delstaten med full kraft – så Patrick Eldridge körde helt enkelt in bilen i köket, och hans fru verkar ha accepterat strategin.

"Min man var rädd för att hans bil skulle blåsa bort, och min bil är i garaget", skrev Jessica Eldridge på Facebook, rapporterar Time.