Fordon

Musk skojar om depression efter Starship-explosion

Spacex vd Elon Musk skojade på twitter efter senaste Starship-explosionen. Foto: TT/Nasa
Spacex vd Elon Musk skojade på twitter efter senaste Starship-explosionen. Foto: TT/Nasa

Förra året meddelande Elon Musk att 2020 är året han hoppas att Starship ska göra sin första bemannade resa. Nu har ytterligare en prototyp exploderat under ett trycktest.

Publicerad

I november förra året genomförde Elon Musks rymdbolag Spacex en rad tester av rymdfärjan Startship. Den gången slutade det i elände, Prototypen Mk1 exploderade.

Nu har Spacex genomfört nya tester, nu med prototypen SN1. Dramatiska bilder från utvecklingsanläggningen i Boca Chica visar en explosion. Inga personer ska ha skadats vid tillfället.

Det var ett trycktestet som ledde till att prototypen exploderade, och det hela är en del av utvecklingen av Startship. Det är skeppet Elon Musk har stora rymdplaner för.

Det finns även bilder från utvecklingsanläggningen som filmades dagen efter explosionen. Den visar mest skrot. Men den som är uppmärksam lär också se prototypen Starhopper flimra förbi.

Musk verkar ha tagit explosionen med ro och var snabbt ute och skojade på Twitter efter händelsen. Han börjar med att dela explosionsvideon, och passade i samma meddelande på att fråga hur läget är.

Sedan börjar en monolog där han svarar på sina egna frågor, och avslutar med ett skämt om manlig depression.

De första testerna med en mänsklig besättning ombord kan ske redan under 2020, rapporterade nyhetsbyrån Reuters förra året. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Elon Musk vill också i rask takt börja skeppa människor till Mars under de närmaste årtiondena, även det ska ske med Startship. Mer om det kan du läsa här.