Fordon

Harley avslöjar mer fakta om kommande elmotorcykeln

Harley Live Wire. Foto: Harley Davidson
Harley Live Wire. Foto: Harley Davidson
Harley Live Wire på vägen. Foto: Harley Davidson
Harley Live Wire på vägen. Foto: Harley Davidson
Detaljbild på motorn på Harley Live Wire. Foto: Harley Davidson
Detaljbild på motorn på Harley Live Wire. Foto: Harley Davidson
Harley Cross. Foto: Harley Davidson
Harley Cross. Foto: Harley Davidson
Harley Scooter. Foto: Harley Davidson
Harley Scooter. Foto: Harley Davidson

Live Wire börjar säljas i augusti, och nu lyfter Harley-Davidson på locket och kommer med lite mer fakta.

Publicerad

Prototypen kördes av tusentals testförare, och Harley-Davidsons elmotorcykel fick mycket goda omdömen. Live Wire presenterades redan 2014.

Nu har tillverkaren öppnat för förbeställningar av den efterlängtade produktionsmodellen, som ska finnas hos handlarna i augusti. I samband med detta har man också avslöjat lite mer om vilka prestanda som den serietillverkade versionen av Live Wire slutligen kommer leverera.

I stadsmiljö ska batteriet ge en räckvidd på 177 km. Med ett vanligt eluttag/nivå 2-laddare tankar hojen motsvarande strax under tre mil per timme – men med en snabbladdare har du fullt batteri på mindre än en timme.

Hur många hästkrafter och vilket vridmoment som elmotorn levererar håller dock Harley-Davidson under hatten.

Tillverkaren har också bekräftat att motorcykeln kommer att ha en 4,3 tum stor pekskärm, och funktionen H-D Connect Service – där föraren använder en mobiluppkoppling för att prata med Harley-Davidsons app.

Priset på Live Wire

Lösningen innebär att man kan övervaka motorcykeln laddstatus på distans, samt den sträcka som för närvarande kan köras. Appen ger också koll på var motorcykeln parkerades och tillgängliga laddplatser. Den skickar dessutom påminnelser när det är dags för service. Man kan också se om någon har hållit på och fixat med motorcykeln, och om den skulle bli stulen så kan Live Wire spåras med gps.

Men det kostar på om man vill köra utsläppsfritt med ett prestigefyllt märke på tanken. Live Wire kommer att kosta drygt 265 000 kronor på USA-marknaden, vilket torde innebära ett lite högre pris i Sverige. Summan 29 799 dollar kan ställas mot att man för strax under 11 000 dollar får instegsversionen av Zero S, som tidigare har kallats för mc-världens motsvarighet till Tesla.

I samband med öppnandet av orderböckerna visade Harley även upp två mystiska fordon, dels vad som ser ut som en avskalad motocross – samt en scooter. Det skriver Carscoops.